Холандия показа класа и срази световния шампион Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Лалетата" на точка от спечелване на Група 1 и плейофи

Холандия показа класа и срази световния шампион Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Холандия се наложи с 2:0 над Франция в двубой от Група 1 на Лига А в турнира Лига на нациите. Срещата бе изпълнена с динамика, като „лалетата” показаха по-офанзивна игра и заслужено спечелиха след попадения на Вайналдум (44`) и Депай (90+4`). Така Холандия вече има 6 точки и е на точка зад Франция. Всичко в Група 1 ще се реши в последния мач, който е между Холандия и Германия на 19 ноември, а селекцията на Роналд Куман има нужда само от точка в последния двубой, за да спечели групата и да стигне плейофите.



Срещата започна на високи обороти, като още във 2-ата минута домакините имаха шанс да открият резултата. Депай проби отдясно и пусна по земя за Вайналдум, който обаче би в обсега на Лорис и стражът изби.

Отговорът на „петлите” дойде няколко минути по-късно, когато Лука Дин центрира за Гризман, но играчът на Атлетико Мадрид би с глава в Силесен.



Мемфис Депай отправи втория точен удар за „лалетата” в 13-ата минута, шутирайки от линията на наказателното поле, но пак във вратаря.

Играта бе равностойна и атаките следваха една след друга, а Павар бе близо до попадение в 28-ата, но след мощен шут топката мина на сантиметри над целта.



Малко преди почивката Холандия нанесе своя удар. Де Йонг центрира в пеналта, Нзонзи опита да изчисти, но вместо това подаде на Бабел, който стреля силно от малка дистанция. Лорис съумя да избие, но Вайналдум направи точна добавка от точката за дузпа, откривайки резултата.



Втората част започна със силен домакински натиск. „Лалетата” наложиха сериозна преса и бяха близо до второ попадение на няколко пъти.

Ван Дайк отправи опасен удар с глава в 59-ата, но топката мина над напречната греда.

Три по-късно Блинд центрира от левия фланг, Дъмфрис надскочи Дин и нанесе удар с глава, който Лорис отрази. Топката обаче се върна отново при Дъмфрис, който шутира силно, но отново Лорис се намеси.

Вратарят на „петлите” продължи с класните си изяви и в 73-ата спаси вратата си от втори гол след удар на Депай от фаул, който бе насочен към долния ляв ъгъл.



Нов шанс за Депай се откри в 75-ата, но отново Лорис се оказа непреодолима преграда и спаси.

Франция опитваше да отвърне на мощната офанзива с епизодични контраатаки, но не успяваше да притесни сериозно отбраната на „лалетата”.



В последните 10 минути гостите натиснаха своя съперник, но не стигнаха до така желания гол. Вместо това Де Йонг можеше да отбележи в добавеното време, при организирана бърза контра, и пак Юго Лорис показа класата си и изби.

В 4-ата минута от добавеното време футболист на „лалетата” бе фаулиран в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Мемфис Депай изпълни точно дузпата, оформяйки крайното 2:0.

Холандия - Франция 2:0

1:0 Вайналдум (44`)
2:0 Депай (90+4`)

СЪСТАВИ:


Холандия: Силесен, Блинд, Ван Дайк, Дъмфрис, Де Лихт, Бабел, Вайналдум, Де Роон, Де Йонг, Депай, Бергвайн

Франция: Лорис, Дин, Варан, Кимпембе, Павар, Матюиди, Нзонзи, Канте, Жиру, Гризман, Мбапе

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки