СРАМНО! Шведски бандит не ни даде две дузпи и не победихме Кипър! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Изгоненият Марк Бата си отмъсти на България, но нашите остават в играта!

СРАМНО! Шведски бандит не ни даде две дузпи и не победихме Кипър! (СНИМКИ+ВИДЕО)

България не успя да вземе нужните три точки от гостуването си на Кипър в мач от група 3 в Лигата на нациите и завърши само 1:1 в Никозия. 

"Трикольорите" изиграха слабо първо полувреме, но показа различно лице през втората част, където шведският съдия Ал Хаким изигра ключова роля, подминавайки с лека ръка две чисти дузпи за нашия отбор. По този начин изгоненият от Бъгария съдийски бос Марк Бата си отмъсти, но за съжаление в най-неподходящия за нашия футбол момент.

Все пак може да се потърси известна вина и в Хубчев, който не пусна в игра единствения нападател, който играе добре с глава. А това е Ради Василев от Черно море, който донесе победата над Норвегия.

Срещата в Никозия започна по-добре за нашия отбор, който задържаше повече топката, въпреки че опасностите липсваха и пред двете врати. Така обаче се стигна до 24-та минута, когато капитанът Ивелин Попов сгреши при опит да напредне сам към наказателното поле на Кипър и подари топката на защитник, който изпрати дълъг пас зад гърба на нашата отбрана и Закариу предоля Петков останал сам срещу него.



„Трикольорите“ можеха да изравняват само три минути по-късно, но след центриране на Страхил Попов и нов пас на Галин Иванов Ивалин Попов не успя да насочи добре топката към вратата на Кипър. В последните пет минути на първото полувреме пък първо Недялков намери Краев непокрит в наказателното, но нападателят стреля слабо в обсега на вратаря. Веднага след това Ивелин Попов се оказа на стрелкова позиция, но Панай отново спаси. Точно преди почивката и Георги Костадинов се отчете с пропуск от няколко метра с глава, след като бе намерен перфектно от Антон Недялков.

След почивката Неделев застраши вратата на Панай в 56-та минута, но параболичният му удар бе избит в корнер. Така се стигна до 62-та минута, когато Ивелин Попов получи топката зад гърба на защитата и излезе на отлична позиция, но противников защитник го повали без да играе с кълбото. Главният съдия Ал Хаким обаче не посочи бялата точка за шок на всички, като остро на решението реагира и Петър Хубчев. 


В 80-та минута шведският рефер отново поряза нашия отбор, след като Спас Делев получи в наказателното поле и гардира добре, което превърна неразчетен шпагат на играч в бяло в нарушение, но наказателен удар не бе отсъден. Четири минути по-късно дойде и най-чистото положение в мача, когато Николай Бодуров засече перфектно топката с глава след корнер, но Панай спаси с котешки рефлекс удара в близкия си ъгъл. 

В 88-та минута най-накрая националният ни отбор получи дузпа, след като Ивалин Попов бе повален на скорост в наказателното поле, а влезлият като резерва Николай Димитров реализира безкомпромисно за 1:1. Секунди след това обаче на два пъти не успяхме да отбележим след удари от наказателното поле, а в 91-та минута след засичане от корнер топката бе изчистена от голлинията на домакините.

Така България събра 10 точки и остава на второ място след Норвегия, които също направиха 1:1 в другия мач от групата срещу Словения. По този начин националите ни ще се надяват на победа над словенците в понеделник на Националния стадион "Васил Левски", а в същото време Норвегия не трябва да побеждава Кипър като гост, за да можем да завършим на първо място в групата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки