Яблонски се дърпа за нов договор

Защитникът близо до съдбата на Роман Прохазка

Яблонски се дърпа за нов договор
Основният стълб в отбраната на Левски Давид Яблонски продължава да се дърпа за нов договор с клуба.
 
Той и Жерсон Кабрал са получили предложения от страна на ръководството на "сините", които имат желание да ги задържат на "Герена". Чехът обаче за момента не бърза да се обвърже.
 
Първата причина за това е неясното му положение. Както е известно, той наскоро бе осъден в родината си заради уреждане на мачове, като това може да му донесе наказание и от страна на ФИФА. Яблонски в момента обжалва.
 
Другата причина пък е сериозният интерес към защитника от чужди клубове, които не се стряскат от неяснотата около него и са готови да му предложат доста повече пари от тези, които той в момента получава на "Герена".
 
Вече се заговори, че играчът попада в трансферните планове на Лех (Познан), но поляците не са единствените, които се облизват за Яблонски, като за него са се появили още няколко кандидата.
 
Така Давид може да последва съдбата на Роман Прохазка, който се озова през лятото във Виктория (Пилзен). Загубата на Яблонски ще е сериозен удар за Левски, който няма да може да използва и другия си основен бранител Холмар Ейолфсон в следващите шест месеца. А без предложение за нов договор е и Аймен Белаид.
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки