Сензациите в пресата: Дните на Вашчук в Левски изтичат

Анисе е здрав, тренира на 100%, талант на Локо Сф на проби в Сампдория

Сензациите в пресата: Дните на Вашчук в Левски изтичат

Най-интересните теми от българския печат днес, 17 ноември:

 

„Тема спорт”: Дните на Вашчук в Левски изтичат

 

Лошият късмет продължава да преследва халфа на Левски Богдан Вашчук. Естонецът дълго бреме лекуваше контузия. Сега обаче травмата му в бедрото се е възобновила и той може да пропусне оставащите мачове на тима до края на годината. В следващите 4 срещи сините няма да напускат столицата - имат двубои на „Герена" с Ботев Враца, Дунав и Етър и със Септември на националния стадион. В последния есенен кръг те гостуват на Берое (на 15 декември).

Вашчук пристигна на „Герена" по изричното настояване на Славиша Стоянович - двамата са работили заедно в Рига. Той е преотстъпен от латвийския клуб до края на 2018 година. След това Левски има правото да го откупи. Стоянович харесва качествата на 23-годишния естонец. Ако той обаче не играе повече, не се знае дали сините ще прибегнат до откупуването му. Богдан все още не е записал мач в Първа лига като титуляр. Той има 4 срещи за първенство, в които е престоял на терена 95 минути. Дебютът му бе на 16 септември при визитата на Локомотив в Пловдив, която бе загубена с 0:1. За купата Богдан бе титуляр при 6:0 над аматьорския Атлетик Куклен.

За последно Вашчук се появи на терена на 7 октомври. Тогава Левски прие на „Герена" Славия и спечели с 2:0. Естонецът се появи в игра като резерва - той замени на почивката контузилия се бразилец Паулиньо. След това Богдан също получи травма, но доигра срещата.

 

„Меридиан мач”: Анисе е здрав, тренира на 100%

 

Един от основните футболисти на Лудогорец в последните години - Абел Анисе, е готов на 100% и скоро може да се завърне в игра. Мадагаскарският футболист скъса кръстни връзки на 6 април - при драматичната победа с 3:2 над ЦСКА в Разград, която на практика короняса „орлите" за седми път. Малко, след като получи въпросната травма, Анисе бе опериран в Барселона от световноизвестния хирург Рамон Кугат. И след дълго лечение и възстановяване, сега той вече може да се върне на терена. Въпреки това обаче в Лудогорец няма да бързат с включването на мадагаскареца. До края на годината за „зелените" остават 7 официални мача - с Локо (Пд), Витоша, ЦСКА, Славия и Дунав от Първа лига, както и с Леверкузен и Цюрих в Лига Европа. И тъй като всеки един от тези двубои ще е доста сериозен, реално няма смисъл да се рискува здравето на бившия играч на Черноморец, ЦСКА и Ботев (Пд).

Така или иначе треньорът на шампионите Антони Здравков има цели петима вътрешни халфове - Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Яцек Гуралски, Мей Махлангу и Лукас Саша, които ще играят във въпросните срещи. След Нова година реално Лудогорец ще има три нови попълнения - въпросният Абел Анисе, вратарят Владислав Стоянов и румънският защитник Драгош Григоре.

 

„Тема спорт”: Талант на Локо Сф на проби в Сампдория

 

Талантът на Локомотив София Валентин Николов ще изкара пробен период в тима от Серия А Сампдория. 15-годишният полузащитник ще лети за Генуа на 26 ноември, като ще остане три дни в базата на тима, където ще тренира с връстниците си от набор 2003. Николов вече е бил наблюдаван от хора от Сампдория и е одобрен от пратениците на клуба. Валентин стана най-младият ни играч, дебютирал в професионалния футбол, след като преди няколко седмици влезе в мача на Локомотив София срещу Пирин на възраст 15 години и 12 дни. Още докато беше 14-годишен пък, отбеляза първия си гол за столичните железничари - при победата с 2:0 над Славия в контрола през септември. Николов е и капитан на националния ни отбор за набор 2003.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки