Станислав Манолев: ЦСКА е по-добър от миналия сезон

Отказах на Люпко Петрович за Левски, защото исках да играя на Армията, допълни футболистът

Станислав Манолев: ЦСКА е по-добър от миналия сезон
Един oт най-опитнитe играчи на ЦСКА Станислав Манолев (32 г.) даде интервю за предаването "Спорт в обектива" по Канал 3. Бившият футболист на ПСВ и Фулъм коментира представянето на армейците през този сезон, както и възможността Кирил Десподов да заиграе в гранда от Айндховен. Манолев кара третия си сезон на „Армията”, след като подписа през 2016 г.
 
- Станиславе, след паузата за националните отбо ри ви предстоят гостувания на Дунав и Славия и домакин ство срещу Лудогорец. Очакваш ли да вземете пълен комплект точки от тези срещи?
 
- За това се борим, да вземем максимума. Няма лесни мачове, всичко си зависи от нас и е напълно възможно да го постигнем. 
 
- В първия двубой с Лудогорец този сезон ЦСКА не успя да покаже истинското си лице. Какъв извод смяташ, че си е извлякъл отборът от тази среща? Ще запишете ли най-после победа в спор с пряк конкурент?
 
- Силно се надявам да ги победим, все пак играем на наш терен. Няма да има нищо общо с мача в Разград. Смятам, че ще спечелим.
 
- Доволен ли си от представянето на ЦСКА след изиграването на първите срещи с всички останали отбори?
 
- Лично за себе си съм доволен. Вече влязох да играя, след като лекувах контузия и не бях напълно готов в началото на сезона. Набирам инерция и влизам в оптимална форма. Позитивното е, че почти всеки мач го печелим с разлика - с два-три гола. Някои хора не ни харесват играта, но е важен резултатът.
 
- Какво обаче ви липсваше, за да вземете нещо повече от дербитата? На какво отдаваш по-слабата игра в тях? Липса на манталитет или нещо друго?
 
- В крайна сметка това бяха само два  мача. Всеки може да няма късмет в един определен ден. Много е относително. Това, че се получи такава игра точно срещу тези опоненти, не мисля, че е нещо кой знае какво. В другия мач пък може да ги победим с 3:0. Това не е някакъв критерий.
 
- Мнозина от феновете правят паралели между представянето през този и през миналия сезон. Отстъпление или развитие има в състава?
 
- Мисля, че сме по-добре. Както виждате, не правим такива грешки като 0:0 с Пирин у дома. Сега си взимаме всички тези мачове, така че отборът е по-добре. 
 
- В доста от мачовете на ЦСКА този сезон имаше поне по 4-ма - 5-ма българи сред титулярите. Спомага ли това за по-лесното сработване и изграждане на колектив? 
 
- ЦСКА може би е единственият водещ отбор у нас с българско ядро... Разбира се, че помага. Българите си знаят обстановката, мотивацията, знаят, че ако не победим, феновете ще са недоволни. Отборът се чувства по-сигурен с българите според мен. Вярно е, че момчетата, копито играят, са млади, но те са тук вече по два-три сезона. Те са момчета с характер, които са готови да дадат всичко от себе си за ЦСКА.
 
 
- Ел Маестро прави впечатление на нестандартен треньор, с по-различно чувство за хумор. Как се отнася той към вас, футболистите?
 
- Той е добър треньор и психолог. Това, че е млад, му помага да се държи с всеки един като с приятел. Това може би е много голям плюс за отбора.
 
- Смяташ ли, че имате сили заедно да стигнете до титлата? 
 
- Всички сме тук с тази цел. И треньорът за това е дошъл. Мислим единствено и само за титлата.
 
- След закупуването на емблемата отпаднаха ли всички въпроси около легитимирането на ЦСКА?
 
- То беше въпрос на време - Гриша Ганчев, като обещае нещо, и го спазва. Още преди три години ги каза тези неща и видяхте, че ги направи. Тези 8 милиона за мен лично не трябваше да бъдат плащани, а можеше да се направи например още един терен в Панчарево, пансион за юношите и още много други неща... Просто нещо да се подобри за развитието на школата на отбора. В крайна сметка от младите футболисти идва всичко.
 
- Очакваше ли да има по-голяма еуфория сред феновете след плащането на емблемата? В последно време се вижда отстъпление в посещаемостта...
 
- На последния мач с Витоша нямаше много хора, но напълно ги разбирам - двубоят беше от пет часа в петък. Като играем навън, почти винаги пълнят сектора за гости. Това е много голям плюс за отбора.
 
- Появи се информация, че бившият ти отбор ПСВ Айндховен следи Кирил Десподов. Смяташ ли, че той притежава необходимите качества да заиграе в подобен гранд?
 
- Момчето има много качества, но трябва още да се развива. Ако отиде там, те ще го доразвият и ще стане много добър футболист.
 
- Какви съвети би му дал, ако отиде там?
 
- Да тренира повече. Там е съвсем различно, не е като тук. В Европа е напълно различно като тренировъчен процес и манталитет. Трябва да се работи много.
 
- Преди да се завърнеш в България, се говореше за доста сериозен интерес към теб и от Левски. Имаше ли такъв вариант и защо избра ЦСКА?
 
- Избрах ЦСКА заради Гриша Ганчев. А и преди време бях на един мач на ЦСКА с Ботев Пловдив. Един приятел беше в Ботев. Като видях публиката на ЦСКА, си казах: "Един ден искам да играя тук". Иначе имаше интерес от Левски, да. Люпко Петрович ми звъня тогава, ние с него сме приятели. Искаше ме в отбора, но нямаше как да отида там. Исках да премина в ЦСКА.
 
- Имаш ли амбиции да докажеш, че все още заслужаваш място в националния отбор?
 
- Винаги съм на разположение, ако преценят, ще ме викнат. Но това е - не може цял живот да си национал (смее се).

 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки