Защо дори да не иска, Кипър трябва да ни направи услуга?

Вижте защо тимът от Острова на Афродита ще се хвърли срещу Норвегия

Защо дори да не иска, Кипър трябва да ни направи услуга?

Националите на Кипър измъкнаха точка от България в домакинството си от турнира Лигата на Нациите. Те се радваха много, защото тя със сигурност им гарантира третата позиция в групата ни. А това означава участие в дивизия С на надпреварата и следващия път.



Да, но не точно. Наистина, кипърците няма как да са последни и на тази позиция остава Словения, който със сигурност изпада. Но и мястото на тима от Острова на Афродита все още не е съвсем гарантирано, защото може да изпадне и като трети.



Защото в дивизията има една група с три отбора (Група 1 с Израел, Шотландия и Албания), ще се наложи и един от завършилите на трето място тимове да изхвърчи. Затова се прави отделно класиране между третите в групите и този с най-лоши показатели от тях, в следващото издание ще играе при най-големите слабаци.



В това миникласиране се взимат предвид само резултатите срещу първите два отбора в класирането. А Кипър събра само една точка от тези битки - именно снощи срещу България, останалите четири бяха срещу Словения - и засега заемат последната позиция в това миниподреждане.



Пред тях засега са Румъния, Унгария и Албания, които са с по три точки. Към този момент, единственият шанс пред момчетата на Ран бен Шимон е в последния кръг задължително да победят Норвегия като домакини и така биха събрали 4 точки.



Разбира се, класирането има огромна вероятност да се промени драстично и в зависимост от резултатите в другите групи, които могат да изпратят на последното място в тях съвсем различни тимове и така показателите да се променят още повече.



Но към този момент, Кипър е на последното място и оцеляването в тази дивизия минава единствено и само през победа над Норвегия. А такава развръзка ще отвори широко вратите на България към първото място и продължаване в елиминационната фаза на турнира. Какво ще се случи, предстои да разберем съвсем скоро.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки