България в Топ 12 на световното по футбол за бездомни хора

"Лъвовете" победиха Австрия

България в Топ 12 на световното по футбол за бездомни хора

България влезе сред дванадесетте най-добри отбора на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити, след като победи вчера с 3:2 тима на Австрия във финалната фаза на турнира. Късно снощи националите загубиха с 4:6 от Индонезия и пропуснаха шанса да играят днес мач за деветото място на Мондиала. В крайна сметка българският тим ще се изправи срещу Коста Рика в двубой за единадесетата позиция в крайното класиране на шампионата.

 

Финалът при мъжете на световното първенство е между отборите на Мексико и Чили. Двубоят за третото място е между Унгария и Португалия, за петото – между Южна Африка и Бразилия, за седмото – между Босна и Херцеговина и Литва и за деветото – между Индонезия и Русия. Финалният мач при дамите е между Мексико и Колумбия, а за третото място играят Чили и Бразилия.

 

След колебливото си представяне в петък българският отбор започна изключително мотивирано мача си с австрийците, повеждайки с 3:0 с попадения на Трайчо Методиев, Коце Ангелов и Асен Йорданов. Съперникът обаче върна две попадения след изпълнение на дузпа и грешка в българската отбрана.

 

По аналогичен начин започна и мача с Индонезия, в който българският тим отново поведе с 3:0 с попадения на Трайчо Методиев, Асен Йорданов и автогол на съперника. Азиатците върнаха два гола и до края на първата част Стефан Стефанов увеличи аванса на България за 4:2. Второто полувреме обаче българският тим отпадна физически и индонезийците направиха обрат до 4:6.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки