Бойците на десант - безпощадни на VENDETTA в Австрия, чака се мача на Александра Тончева

Тази сутрин треньорът на ДЕСАНТ Ники Добруджански замина директно за Братислава за двубоя на Александра Тончева в XFN

Бойците на десант - безпощадни на VENDETTA в Австрия, чака се мача на Александра Тончева

Съботната виенска вечер бе успешна за състезателите на ДЕСАНТ, част от българската “делегация” във Виена на мега-турнира VENDETTA 16. Казвам “мегатурнир”, защото аз лично за пръв път присъствам на галавечер с 30 (тридесет) двубоя.

 
Първи в клетката излезе Ники Николов срещу чеченеца Магомед Дадаев в двубой от категория “полусредна”, до 77 кг. Ники бе безкрайно мотивиран да не оставя никакви шансове на коравия Дадаев и от първия сигнал зае центъра на клетката, пресирайки опонента си. Той не издържа на напрежението и се хвърли за тейкдаун, който Ники спря с лекота, позиционира се в гарда на Дадаев и не му даде да диша. Пасове, удари, лакти, непрекъснат натиск, който принуди чеченеца да се завърти и да даде гърба. Едно коляно в трупа и един захват откъм гърба по-късно и Дадаев тапна – “риър нейкид чоук”. Първа победа за българите!
 
 
 
Втори от представителите на ДЕСАНТ в 26-я двубой за вечерта излезе Димитрий Власюк. Негов противник бе непобеденият в 4 професионални двубоя Ахмед Абдулкадиров, а категорията бе 67 кг. Двамата изнесоха истинско шоу за публиката – колене, лакти с въртене, екслозивни ритници и тейкдауни, граунд-ен-паунд и опити за събмишъни. В без съмнение най-качественият двубой на вечерта Дима отстъпи със “сплит” решение (2 на 1 съдийски гласа) на чеченеца.
 
Фердун Османов излезе в последна среща на галата 10 (десет) часа след нейното начало в около 3:00 часа местно време. Честният характер на двубоя бе опорочен от самото начало, когато на кантара Макс Голденберг се появи с 3,5 кг. по-тежък от изискваните за категорията 70 кг. След преговори между него и треньорското ни ръководство се стигна до уговорка Голденберг да е не повече от 78 кг. в 18:00 часа в деня на двубоя. В уречения час чеченецът тежеше… 80,5 кг. Ферди трябваше да реши дали да играе, но той като истински боец каза само “играем го”.
 
Разликата в килограмите не можа да заличи разликата в класите и срещата се разви по план. Финтове в началото и изненадващи атаки от страна на варненеца в стойка накараха Голденберг да поукроти желанието си за настъпление. Последва тейкдаун до клетката, халфгард, пас на гарда и крусификс от страна на българина. След като чеченецът успя да върне Ферди до халфгард, деантчикът пасна директно от маунт, откъдето започна да сипе удари. В началото Ферди бе малко хаотичен с граунд-ен-паунда, но постепенно взе да подбира и да редува тежки попадения с ръкавиците и с лакти в главата на Голденберг. Чеченецът започна да омеква и след близо половин минута “наказание” реферът го спаси, прекратявайки срещата.
 
Останалите българи, които взеха участие в галата, Митко Илиев от Стара Загора и Мирослав Фърджов от София, се представиха повече от достойно, въпреки че загубиха двубоите си, а Камен Георгиев влезе чудесно в ролята на ръководител на българската “делегация”.
 
Тази сутрин треньорът на ДЕСАНТ Ники Добруджански замина директно за Братислава за двубоя на Александра Тончева в XFN тази вечер.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки