Хебър продължава без загуба след успех и над Нефтохимик

Отборът от Пазарджик надделя лесно с 3:0 гейма

Хебър продължава без загуба след успех и над Нефтохимик

 Волейболният отбор на Хебър (Пазарджик) записа пета поредна победа в Суперлигата на България, след като се наложи у дома над шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (25:15, 30:28, 25:22) в последния мач от 5-ия кръг, игран тази вечер в пълната зала "Васил Левски".

Така "тигрите" от Пазарджик остават еднолично начело във временното класиране с 15 точки след 5 победи от 5 мача. Шампионите от Нефтохимик пък са 4-и с 3 победи, 2 загуби и 9 точки. В следващия 6-и кръг Хебър гостува на 3-ия в подреждането Марек Юнион Ивкони в Дупница, а бургазлии приемат Черно море (Варна). Срещите са в петък (23 ноември) от 18,30 часа и в събота (24 ноември) от 17,30 часа.

Първия гейм на срещата започна силно за домакините от Хебър, които диктуваха положението от самото начало. Преднината в полза на пазарджаклии остана стабилна. Шампионите от Нефтохимик намалиха част от разликата, но в крайна сметка не успяха да направят нещо повече и "тигрите" взеха гейма с убедителното 25:15. В началото на втората част бургазлии поведоха с добра преднина, но серия на македонският национал Александър Ляфтов изравни резултата. Битката на терена продължи, двата отбора сътвориха истински спектакъл, но в крайна сметка шампионите от Нефтохимик отново излязоха напред. Волейболистите на Атанас Петров се мобилизираха и скъсиха дистанцията, но Нефтохимик отново дръпна. Домакините не се отказаха и се доближиха отново на точка, след което резултатът бе изравнен на няколко пъти. В крайна сметка Хебър показа воля и дух и измъкна гейма драматично с 30:28 и увеличиха аванса си на 2:0. Третият гейм тръгна много добре за "тигрите", след което от Нефтохимик опитаха да ги догонят. Това не се случи, като Хебър дори увеличи още повече преднината си. В следващите минути бургазлии имаха проблясъци и се доближиха на точка до съперника. Хебър, обаче, набра отново инерция и спечели с 25:22 и 3:0.

Най-полезен за Хебър бе Александър Ляфтов с 15 точки (1 блок, 1 ас, 57% ефективност в атака и 61% позитивно посрещане) за победата. Канадският национал Брадли Гънтър добави още 12 точки (1 блок, 1 ас и 36% ефективност в атака) за успеха. За шампионите от Нефтохимик Илия Петков бе единственият с двуцифрен актив, като се отчете с 10 точки.

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки