ДЕНЯТ НА ИСТИНАТА! Бием Словения и се надяваме на Кипър

Мачът е за 2,2 млн. лева, трикольорите с шанс да мерят сили с Хърватска и Германия

ДЕНЯТ НА ИСТИНАТА! Бием Словения и се надяваме на Кипър
Тази вечер България приема Словения в решителна битка от Група 3 на Лига С от турнира Лига на нациите. В двубоя от 21:45 часа на националния стадион нашите ще преследват победа, с която да завършат на първо място в класирането.
 
В момента трикольорите отстъпват единствено по голова разлика на Норвегия. По същото време скандинавците гостуват на Кипър. Активът ни и показателите ни с викингите са равни. Затова, ако те спечелят, то ние ще трябва да бием с гол повече от тях.
 
От доста време насам тимът ни не е играл подобен двубой на "Васил Левски". Мач, да дава продължаване напред. Ако финишираме първи в групата, то ще се класираме за финалната фаза с победителите от другите три групи. Първият след това получава виза за европейското първенство през 2020 година.
 
Освен за престиж тази вечер националите ще играят и за пари. Ако изпреварят Норвегия, то те ще спечелят 2,2 милиона лева от наградния фонд на надпреварата. Не е маловажно, че те ще успеят да се изкачат в Лига В, което ще означава - по-сериозен интерес, повече приходи и пo-големи противници в следващото издание. Сред съперниците ни могат да се окажат Германия и Хърватска, които вече изпаднаха от Група А.
 
Това обаче са просто сметки без кръчмар. Най-важното е тази вечер Петър Хубчев и момчетата му да покажат това, което правеха в изминалите мачове - да играят здраво и за пореден път да се надскочат. Стореното от тях до момента не е никак малко и е по-скоро неочаквано. Лъвовете трябва да играят днес така, както през второто полувреме на гостуването в Кипър в петък. Тогава те бяха агресивни и създадоха една дузина шансове пред вратата на противника. Единственото нещо, което ще трябва да коригират, е мерникът.
 
Петър Хубчев понесе тежък удар и преди този мач, след като за предходния отпаднаха Пламен Илиев и Кирил Десподов. Наред с тях той няма да може да разчита и на Тодор Неделев. Халфът, който действа много силно на Острова на Афродита, отпада заради наказание. Това свежда до минимум опциите пред селекционера за избор в атаката.
 
Реално единствените варианти за крила са Галин Иванов и Николай Димитров. Именно Хичо смени неубедителния в Кипър Иванов, като вкара дузпата за 1:1 в края на мача. Божидар Краев, който не бе на ниво в петък, се очаква да отстъпи мястото си на Спас Делев, който трябва да поведе атаката, а зад него да играе капитанът Ивелин Попов. Хубчев едва ли ще прави големи промени по защитата и халфовата линия, а на вратата пак ще бъде Георги Петков.
 
България направи добър турнир до момента. Днес целта пред Хубчев и момчетата му е да направят така, че да сгреят сърцата на изстрадалите ни фенове. Естествено, помощ от Кипър няма да ни е излишна.

 

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки