Красен Кралев: Имаме план с ЦСКА за базите и го следваме

Законът за спорта влиза в сила на 17 януари, каза спортният министър

Красен Кралев: Имаме план с ЦСКА за базите и го следваме
ЦСКА подписа договор за базите със спортното министерство в началото на 2018 г. Спортният министър Красен Кралев говори пред "Тема спорт" във връзка с новия Закон за физическото възпитание и спорта, както и за базите на ЦСКА.
 
"Законът влиза в сила на 17 януари. Имам разговори с ръководството на ЦСКА. Имаме план, който изпълняваме, и програма, по която работим. Нека да си свършим работата и тогава да коментираме. Не е необходимо да нагнетяваме напрежение. Няма никакъв проблем, базите са си на ЦСКА и всичко е наред", каза Кралев.
 
В началото на 2018-а клубът придоби "Армията" и Панчарево за срок от 10 години, след като сключи договор със спортното министерство. По силата на новия закон всеки клуб ще може да вземе бази за нов максимален срок от 30 години.
 
Ръководството на ЦСКА вече изрази желание за по-дълъг договор. Силният човек на "Армията" Гриша Ганчев направи любопитен коментар по отношение на базите в свое интервю преди близо месец.
 
Тогава той заяви: "За стадиона според мен трябва пак да отидем на разговори с държавата. Не е нормално ЦСКА да плаща 96 хиляди лева наем на месец за двете руини там. Може би това е единственият клуб в света, който плаща за нещо, а насреща няма нищо. 96 хиляди лева всеки месец са наемите.
 
Отделно 250 хиляди лева се плащат от ползвателя за данък сгради, такса смет и т.н. ЦСКА сега е ползвател. Като ги съберем тези числа, горе-долу отиват близо 1,5 милиона лева! Колко отбори в А група имат такъв бюджет? А това е само наемът на ЦСКА!
 
Поне министърът на спорта е сериозен човек и мисля, че ще се споразумеем. Дано се споразумеем да направим публично-частно партньорство", каза Ганчев по една от най-актуалните теми на "Армията".

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки