Сензациите в пресата: Етър придобива правата на халф на ЦСКА

Стоянович недоволен от изявите на Кръстев, Ботев Пд стяга селекция, но за лятото

Сензациите в пресата: Етър придобива правата на халф на ЦСКА

Най-интересните теми в българските медии днес, 19 ноември:

 

„Тема спорт”: Етър придобива правата на халф на ЦСКА

 

Халфът на ЦСКА Никола Колев по всяка вероятност ще стане собственост на Етър от 2019 г. Той, заедно с бранителя Пламен Гълъбов, са преотстъпени на "Ивайло" до края на тази година. Болярите обаче проявяват интерес да придобият изцяло правата на играчите. Между двата клуба вече са водени принципни разговори. От ЦСКА са склонни да трансферират Колев в Етър за постоянно, но не са дали категоричен отговор за Гълъбов. Без значение дали виолетовите ще придобият изцяло правата им, се очаква напролет Колев и Гълъбов пак да са във Велико Търново.

"За тях двамата ще е много трудно да се преборят за място в ЦСКА предвид наличието на толкова много състезатели и толкова много качествени чужденци", отчете главният мениджър на Етър Красимир Балъков пред „Тема спорт".

"Имаме добра основа двамата да останат при нас и се надяваме, че те ще бъдат една от основните части на нашия състав през пролетния сезон. Говорили сме по принцип да им придобием изцяло правата, но още няма твърда позиция. Това е въпрос на разговор. Предимно се говори повече за Никола Колев да остане, защото в ЦСКА има изключително много футболисти в средата на терена", допълни Балъков.

Той уточни още, че през лятото ЦСКА го е поканил на "пост, който не е свързан с треньорския". Балъков също така заяви, че Нестор Ел Маестро не е негово предложение.

 

Меридиан мач”: Ботев Пд стяга селекция, но за лятото

 

Ръководството на Ботев (Пд) работи здраво за селекцията на отбора. „Меридиан Мач" обаче научи, че спортно-техническите шефове търсят нови футболисти, но за лятото. Взето е решение „канарчетата" да не бъдат особено активни по време на предстоящия зимен трансферен прозорец, а да заложат на солидна селекция за новия сезон. Както е известно, почти сигурен за „жълто-черните" е младокът от аматьорския Беласица Запро Динев, който се очаква да дойде в Ботев през януари. Възможно е още един-двама футболисти от подобен калибър да дойдат в тима, но само толкова.

По-скоро ръководството на Ботев ще използва зимния трансферен прозорец, за да се раздели с трима футболисти, които взимат едни от най-големите заплати в клуба. Става дума за Иван Чворович, Диого Кампос и Густаво Афонсо. Желанието на клуба е договорите на първите двамата да бъдат предсрочно прекратени по взаимно съгласие, а третият да бъде продаден в клуб зад граница.

 

„Тема спорт”: Стоянович недоволен от изявите на Кръстев

 

Треньорът на Левски Славиша Стоянович не е останал доволен от изявите на младока Николай Кръстев по време на контролата с Монтана. Юношата на тима допусна три гола в мрежата си, а сините загубиха с 2:3. Той бе изпробван, след като Мартин Полачек и Божидар Митрев се надпреварват да грешат от началото на сезона и са изпаднали в психологическа дупка. Затова и от щаба на сините решиха да се доверят на Кръстев до края на сезона. Той обаче направи фалстарт. 21-годишният страж ще трябва здраво да се потруди през седмицата, за да излезе като титуляр срещу Ботев Враца. Левски приема новака в елита в неделя, 25 ноември, от 17:30 часа.

 

"Тема спорт": Акрапович не пуска Чаво близо до отбора

 

Сериозен разрив между важни фигури в Локомотив Пловдив е настъпил на "Лаута". От известно време спортният директор на черно-белите Чавдар Цветков и старши треньорът Бруно Акрапович са в обтегнати отношения. Босненският специалист не допускал легендата на Славия близо до отбора. Той бил на мнение, че мястото на Чаво не е в съблекалнята, където често влизал. Босът Христо Крушарски се е съобразил с желанието на Акрапович и така Цветков не само че не е близо до отбора, но и рядко се е появявал и в Пловдив, освен когато тимът нямал мач. Той е недолюбван и от феновете на Локомотив, които на няколко пъти издигаха плакати против него. Спортният директор по-често може да бъде забелязан на двубой в София, отколкото на "Лаута".

Помощник-треньорът на Акрапович Желимир Теркеш пък се готви да замине на едномесечна обмяна на опит в бразилския футболен гранд Крузейро. Очаква се това да се случи в края на ноември. В Бразилия хърватинът ще гледа и няколко играчи, които са били предложени на Локомотив от местни мениджъри. Става въпрос за футболисти от нискоразредни клубове. Както е известно, в момента босът на Локо Христо Крушарски е в Бразилия. Преди дни сайтът на смърфовете обяви новината за сътрудничеството с Крузейро. От днес смърфовете започват усилена подготовка за домакинството на Лудогорец. Мачът е в събота от 17:30 часа.

 

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Съдбоносна среща на "Герена"

Вижте подробности

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки