БФС ще е домакин на медицински семинар на УЕФА

Двудневната конференция ще се проведе на футболната база „Бояна”

БФС ще е домакин на медицински семинар на УЕФА

Българският футболен съюз ще е домакин на двудневен медицински семинар на УЕФА, организиран с цел допълнителна квалификация на футболни медици и медицински персонал в професионалния ни футбол. Участие в UEFA FDEP – Football Doctor Education programme на 20 и 21 ноември (вторник и сряда) в Националната футболна база "Бояна" ще вземат представители на 16 клубни и национални отбора.

Конференцията ще включва лекции и практически занимания, които ще бъдат водени от шестима изтъкнати български специалисти: д-р Здравко Тарълов д.м. (специалност "Патофизиология" и притежател на УЕФА-сертификат), д-р Бисер Бочев (лекар на мъжкия национален отбор на България, специалност "Ортопедия" и травматология и притежател на УЕФА-сертификат), доц. д-р Иван Груев д.м. (специалност "Кардиология"), доц. д-р Яна Симова д.м. (специалност "Кардиология"), д-р Росен Хлебаров (специалност "Анастезиология и Реанимация") и д-р Пламен Гочев (специалност "Спешна хирургия", специализант). Лекционните сесии ще включват изложения на теми "Оценка на контузен играч и спинална травма", "Оценка на колабирал играч и сърдечен арест", "Травма", "Цели и предизвикателства пред Българската футболна медицина", а практическите занятия ще третират казусите "Дихателни пътища", "Внезапна сърдечна смърт", "Травма на главата и травма на гръбначния стълб" и "Травма на корема и гръдния кош; поведение при кървене и шок".

След края на теоритичната и практическа част, участниците ще преминат писмен и практически тест, а успешно преминалите изпита ще получат сертификати на УЕФА. Церемонията по награждаването ще се състои на 21 ноември (сряда) от 12:30 ч., а дипломите ще бъдат връчени лично от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов.

Семинарът ще завърши с официална пресконференция в 13:00 ч. на 21 ноември в Амфитеатралната зала на Националната футболна база "Бояна" с участието на д-р Тарълов, д-р Бочев и д-р Михаил Илиев. Поканени са всички представители на медиите.

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки