Сензациите в пресата: Разкриха как ЦСКА е спестил 6 млн. евро

Иванков пред завръщане на „Герена“, Ники Михайлов мина прегледи, Полачек с най-голям шанс за Ботев, Берое преподписва с Бандата и още…

Сензациите в пресата: Разкриха как ЦСКА е спестил 6 млн. евро

Сензациите в пресата днес, вторник, 20.11.2018 година:

„Тема спорт“: ЦСКА спестил €6 млн. от Жеферсон

В Бразилия твърдят, че ЦСКА е направил сериозен удар с привличането на Жеферсон. Преди да дойде на „Армията“ към левия бек е имало сериозен интерес от Италия. Бившият му клуб Интернасионал обаче му е поставил непосилната цена от 6 милиона евро, която е отказала купувача, който въпреки това е бил готов да предложи сериозна сума.  Бразилецът дойде в ЦСКА миналата зима почти без пари, но с уговорката, че Интернасионал ще получи голям процент при бъдещата му продажба. Така „червените“ са успели да направят сериозен удар и само могат да стискат палци Жеферсон да се предпази от нови контузии и да поддържа постоянно силна форма. Известно е, че Жеферсон е бил селектиран в националния отбор на Бразилия за участие на Копа Америка, което очевидно вдига сериозно цената на защитника. Той обаче все пак не е изиграл и минута в официален мач за петкратните световни шампиони.

„Меридиан мач“: Иванков пред завръщане като треньор

Димитър Иванков може да се завърне в Левски, но в нова роля. Той е гласен за треньор на вратарите на „сините“. Шефовете на „Герена“ са вдигнали мерника на Валентин Захариев заради грешките, които допуснаха под неговото ръководство Божидар Митрев, Мартин Полачек, а след контролата с Монтана Славиша Стоянович отписа и Николай Кръстев. Единственият вратар, който е чист до момента, е Петър Иванов. Но едва ли ще бъде хвърлен на лъвовете. Захариев се завърна в първия отбор на Левски, след като бе сложено край на приключението с Делио Роси. Това обаче не доведе до нужното спокойствие. Запознати твърдят също, че той е имал и решаваща дума за привличането на Полачек, който обаче не успя да затвърди надеждите от страна на треньори и фенове. Иванков вече има диплома за треньор, а от известно време насам се грижи за Николай Михайлов. За последно той бе на „Герена“ като член на УС през бурната 2014 година, но хвърли оставка. Друг вариант за заместник на Захариев е Любомир Шейтанов. Той се познава с Михайлов и Митрев от националните отбори. Освен това свободен е и още един доказан треньор на вратари -Игор Кулиш, който реши да сложи край на работата си в Казахстан и се прибра в България.

„24 часа“: Ники Михайлов мина и прегледите за Левски

Николай Михайлов премина успешно медицинските прегледи и вече е сигурен за „Левски“. Вратарят се разбра със собственика на „сините“ Спас Русев, след това се запозна и проведе разговори с новия старши треньор Славиша Стоянович и оставаше само да излязат резултатите от изследванията. Данните от медицинските тестове, направени в клиниката на столичния комплекс „Царско село“, са показали, че Михайлов е здрав и няма медицински пречки за сключване на договор. Единственото, което трябва да се случи до подновяването на първенството, е вратарят да свали килограми, за да навлезе в оптимална форма, след като е без отбор от месец май насам. Лекарският щаб на „сините“ вече изготвя специална програма за Михайлов до края на годината, за да е в пълна кондиция за зимната подготовка. Така остана формалното подписване на договора с „Левски“ и 30-годишният вратар ще се върне официално в родния си клуб, който напусна в ранна възраст, след като бе продаден на „Ливърпул“ през лятото на 2007 г. Михайлов не успя да пробие в Англия, но записа сериозни постижения като вратар на холандския „Твенте“, а след това бе играч на италианския „Верона“, турския „Мерсин“ и кипърския „Омония“ (Никозия). След разтрогването на договора с последния си клуб Николай се готвеше индивидуално на базата на националния отбор в Бояна. От 3 седмици тренира със „Славия“. Синът на Борислав Михайлов има 15 мача за „Левски“ и макар броят им да не е голям, той е двукратен шампион на България, двукратен носител на купата на България и носител на Суперкупата на страната. 

„Меридиан мач“: Полачек с най-голям шанс за мача с Ботев (Вр)

Мартин Полачек ще задържи титулярното си място, въпреки грешката, която допусна при загубата от Черно море. На „Герена“ обмисляха да го поставят на резервната скамейка за сметка на Николай Кръстев, но този вариант няма да се осъществи. Младокът изгоря при загубата с 2:3 от Монтана. Така здравенякът Полачек отново ще сложи ръкавиците в неделя при домакинството на Ботев (Вр). Той ще бъде предпочетен пред Божидар Митрев, който пък е посрещан в последно време на нож от страна на привържениците на тима, особено в домакинските мачове. При всяко негово докосване на топката следват дюдюкания от трибуните.

„Тема спорт“: Берое преподписва с Бандаловски

Берое ще предложи нов договор на защитника Иван Бандаловски. Настоящият контракт на десния бек изтича в края на сезона. Така от лятото Бандатата ще е свободен агент. Националът дойде под Аязмото през януари като свободен агент. Той успя бързо да се наложи в схемата на Александър Томаш, като измести от десния бек Милен Желев. Бандаловски може да бъде използван и като централен защитник, какъвто игра във Верея при Томаш в известен период от кариерата си. След дни, на 23 ноември, националът ще навърши 32 години. Очаква се двете страни да седнат на масата на преговорите по време на зимната подготовка. Наскоро от Берое заявиха, че предпочитат колкото се може по-рано да се разбират за нови договори с играчите, за да може треньорът да е наясно на кои ще разчита и на кои не. В същото време стана ясно, че спортният директор на Берое Валентин Грудев е бил в чужбина през миналата седмица. Шефът при заралии е гледал набелязани играчи в долни дивизии на европейски първенства. И този трансферен прозорец зелено-белите ще се ориентират към пазара навън. Те търсят централен нападател и защитник. Засега няма да се бърза с привличането на нови играчи. Първо ще се види дали Александър Томаш няма да освободи някой от сегашните футболисти. Тимът продължава подготовка за градското дерби с Верея в неделя от 15:00 часа. Зелено-белите са домакини.
Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

17-годишен младок попадна в групата на Крумовград за мача с Арда

Става въпрос за Николай Данаилов

Вратарят на Локо (Сф): Дано спрем ЦСКА

Вижте мнението му

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Efbet Лига изпревари първенството на Кристиано Роналдо в класация

Вижте подробности

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки