Министър Кралев връчи почетен плакет на бронзовата медалистка Ивет Горанова

Вижте подробностите

Министър Кралев връчи почетен плакет на бронзовата медалистка Ивет Горанова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетeн плакет на ММС на Ивет Горанова, която спечели исторически първи медал за България от Световно първенство по олимпийско карате за мъже и жени.

18-годишната плевенчанка завоюва бронз в олимпийската категория до 55 кг "Кумите" на шампионата на планетата в Мадрид (Испания).

„Благодаря ти за това, което направи и тепърва ще правиш за спортната слава на България. Пожелавам ти да си здрава, да нямаш контузии и съм убеден, че ти предстоят още много победи“, заяви Кралев, който пък получи от Ивет копие на бронзовото й отличие.

В категорията на Горанова имаше общо 75 състезателки, като в спора за бронза българката победи Сара Ямада от Япония. На старта плевенчанката елиминира водачката в световната ранглиста Анджелика Терлюга (Украйна) с 3:1. В репешажите нашето момиче постигна нова значима победа с 1:0 срещу бившата №1 в Света и Европа Сара Кардин.

Почетен медал на ММС получи и личният треньор на Горанова - Ангел Ленков, от когото министърът поиска да изготви специална програма за състезателката, която ще бъде финансирана приоритетно от спортното министерство, а целта е спечелване на олимпийска квота.

Красен Кралев и президентът на Българската национална федерация карате Алексей Петров обсъдиха подготовката на българските състезатели, като тези от тях, които имат възможност да спечелят квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г., ще влязат в проектоолимпийския отбор и също ще бъдат финансирани целево от ММС.

Кралев изрази мнение, че карате е спорт с изключително силни социални функции и много сериозна масовост. Петров пък го запозна с идеите си за развитието на неговия спорт сред учениците и подрастващите.

На срещата присъства и вицепрезидентът на Българската национална федерация карате и президент на клуба, за който се състезава Ивет Горанова КК „Петромакс“ Русалин Русалинов. 

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки