Треньорът на вратарите в Левски: Митрев ми е слабост, Михайлов трябва сваля килограми

"Стоянович ми каза, че съм важна част от екипа му"

Треньорът на вратарите в Левски: Митрев ми е слабост, Михайлов трябва сваля килограми

Треньорът на вратарите в Левски Валентин Захариев говори пред „Дарик” за проблемите с вратарския пост в тима. Той увери, че няма разногласия със старши треньора Славиша Стоянович, който му е заявил, че е важна част от неговия екип. Захариев също така коментира и ситуациато около Николай Михайлов, който е пред завръщане на „Герена".

 
- Г-н Захариев, вратарският проблем в Левски е едни от най-коментираните въпроси в държавата. Говори се, че дните ви в Левски са преброени, каква е истината?
 
- Разговарях с треньора, който е мой пряк началник. Много го ценя, той е голям специалист и е удоволствие да работя с него. Сподели ми в прав текст, че съм важна част от неговия екип и желае да работим заедно. Имаме пет мача до Нова година и трябва да се концентрираме върху тях.
 
- Защо се стигна дотам, че вратарите да бъдат толкова коментирани, както и да допускат грешки под рамката?
 
- Това е бомба със закъснител. Поех вратарите на Левски след отпадането от Вадуц. Точно преди мача с Ботев Пловдив и имах два дни. На разположение ми бяха Божидар Митрев и Мартин Полачек. Митко Шейтанов е  голям талант, но договорът му изтича. Там има неща, които не са от моята компетенция. Николай Кръстев бе преотстъпен в Ботев Враца, а Александър Любенов в Локомотив Сф. За два дни трябваше да прескоча много от етапите на подготовката, за да стигна към „средата на книгата”. Дойде момент, в който нещата се обърнаха, защото много неща са пропуснати. Нормално е да правиш грешки, когато не си правил селекцията и подготовката. Полачек сбърка чак в Разград. Божидар Митрев ми е слабост и го обичам от юноша. Случи се при него едно нещастие, че допусна грешка. В действителност хората, които не го харесват и не го обичат, им идва малко повече. През това време се върна Николай Кръстев. Направихме тестове, които показаха, че е изостанал в подготовката, но месец по-късно вече е на по-добро ниво. Резултатите са закономерни. Не знам защо при нас натискът е много голям. В действителност се опитвам да им придавам самочувствие, но като четата всеки ден колко са некадърни, то им влияе.
 
- Знаете ли решението, което трябва да вземете до края на годината?
 
- Аз не съм треньор, който ще даде шанс и при първата грешка ще сменя вратаря. При Митрев „взривихме стадиона” без да има смисъл. Ако има човек, който да критикува вратарите, това съм аз. Досега не сме имали разногласие с треньора. Грешката на Полачек срещу Черно море беше фатална, но бе моментна липса на концентрация. Това да се пише, че Кръстев е играл слабо с Монтана...Няма нищо такова. Тази контрола бе полезна. Вратарите на Левски разбират дали ще играят в деня на мача. Всички имат договори, трябва да тренират и да се доказват. Решаваме в последния момент кой ще стартира.
 
- Каква е ситуацията с Николай Михайлов?
 
- Ники Михайлов е доказан вратар в Европа, което е безспорно. Той е с наднормено тегло. Трябва да свали килограми и да дойде да говорим за подготвитовката му. Проблемът при него е, че някога е сбъркал. Но за някаква грешка преди 12 години – няма нужда да коментираме. Щом си се доказал в Европа, то трябва да го направи и в България, но тук е малко по-трудно. Ако той подпише с нас, свали килограмите, има желанието – хората ще го оценят.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки