За втора поредна година световен шампион по MMA в категория 65.8 кг е Делян Георгиев

България приключи участието си на Световното първенство по ММА в Бахрейн с 1 златен и 3 бронзови медала

За втора поредна година световен шампион по MMA в категория 65.8 кг е Делян Георгиев

България приключи участието си на Световното първенство по ММА в Бахрейн с 1 златен и 3 бронзови медала.

 
За втора поредна година световен шампион в категория 65.8 кг е Делян Георгиев! Той безапелационно защити световната си титла, побеждавайки във всичките си пет двубоя.
 
Делян Георгиев е представител на "Викинг инс". България има силни традиции на световното по MMA. През 2016 г. Александра Тончева представител на варненския боен клуб - ДЕСАНТ стана световна шампионка.
 
Сега бронзови медалисти са Божидар Иванов (77.1), Руси Минев (77.1) и Калоян Колев (+120.2). Божидар и Руси показаха огромно израстване и много малко не им достигна да играят финал. Калоян Колев доказа на младите, че когато имаш голямо сърце, възрастта няма значение и спечели първия си медал от голямо първенство на 41 годишна възраст.
 
В най-силното Световно първенство досега, участие взеха 372 състезателя от 51 държави - изключително силна конкуренция сред най-елитните състезатели в аматьорския ММА в света.
 
“Доволен съм от представянето на повечето от състезателите в отбора. Имайки предвид, че заедно с националните треньори, в него бяхме включили и няколко дебютанти, извоюваните четири медала на световно първенство в конкуренция с 51 страни е безспорен успех. 
Благодаря на националните треньори Николай Цоков и Светослав Желев, на личните треньори и на състезателите, които вложиха огромен труд по време на подготовката и успешно защитиха водещите позиции на България в световния ММА.” - каза Станислав Недков, председател на БФ ММА.
 
По време на Световното първенство, се проведе и церемония по раздаване на годишните награди на международната федерация по ММА - IMMAF, на които България за пореден път беше призната за световна сила в ММА, получавайки номинация за най-добър отбор на 2018 година.
 
“Поздравявам всички членове на БФ ММА и всички приятели на нашия спорт. Всеки от вас има своя принос за спечелването на вече 313 медала от международни състезания от бойците на федерацията ни. Благодаря на министър Красен Кралев и на Министерство на младежта и спорта за доверието и подкрепата!” - допълни още Станислав Недков.
Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

Международната боксова асоциация с нови проблеми

Асоциацията на летните олимпийски международни федерации я изключи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки