Джони Велинов: Накрая на сезона ще има поводи за усмивки

Виждам как отборът си стъпва на краката и играе както всички желаем, допълни легендата

Джони Велинов: Накрая на сезона ще има поводи за усмивки
Легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов сподели пред „Тема спорт" наблюденията си за работата на старши треньора на армейците Нестор Ел Маестро, както и на вратарите на играчите под рамката на червените.
 
Той разкри и очакванията си за предстоящия мач на ЦСКА срещу Дунав. Армейците гостуват в Русе в събота. Както е известно, Велинов е роден в Русе и първите му професионални мачове са именно за Дунав. 
 
"Свързан съм и с двата клуба, но почти целият ми живот е преминал в ЦСКА. Очаквам армейците да победят, защото друго пред отбора просто не съществува. Червените ги устройват само победи до края на полусезона. Очаквам с нетърпение мача с Дунав, вярвам, че той ще бъде спечелен", заяви Велинов. 
 
"Не искам да правя сравнения между вратарите на ЦСКА и Левски. Лично мен ме интересуват тези на армейците. И двамата са добри - Черниаускас и Стипица. Георги Китанов също притежава необходимите качества, но в момента той е преотстъпен на Черно море. Затова който и да застане под рамката, няма да има никакви проблеми. ЦСКА не е на този полюс да се правят трагедии, а напротив - в клуба винаги е имало добри вратари и ще продължава да бъде така", добави още той.
 
"Двубоят с Лудогорец е най-чаканият. С него ЦСКА ще си върне за загубата в Разград в началото на сезона. Смятам, че армейците са по-добрият отбор в момента и това трябва да се покаже в мача. Очаквам го с нетърпение, защото и индикациите са, че стадион "Българска армия" ще бъде пълен. Отсега се говори за този сблъсък.
 
Просто армейците излизат и печелят, а напролет продължават и за Купата на България (б.р. - двата тима се паднаха на четвъртфиналите). ЦСКА няма от какво да се притеснява за тази среща, защото си върви крачка по крачка към целите и за мен накрая на сезона ще има поводи за усмивки", сподели славният вратар на армейците.
 
"Имам наблюдения върху работата на Нестор Ел Маестро и съм доволен от нея. Лека-полека мисля, че нещата ще си дойдат по местата. Това, което искаме всички. Много футболисти ми харесват от тима. Преди всичко бих отличил Кирил Десподов. Той е един от любимците ми. Също така Тиаго Родригес, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски... Да не ги изброявам всички, за да не се обиди някой.
 
Виждам как отборът си стъпва на краката и играе както всички желаем. Десподов е суперзвездата и му пожелавам да е жив и здрав и да продължи да вкарва голове за ЦСКА и националния отбор", добави още легендата на червените.

 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки