Милиардер отсвири Гришо за турнир

Ричард Брансън не го покани за надпреварата си тази година

Милиардер отсвири Гришо за турнир
Бойкотиращият България Григор Димитров няма да вземе участие в традиционния турнир „Некер Къп" на острова на милиардера сър Ричард Брансън.
 
Тенисистът от Хасково не е сред поканените звезди за тазгодишното издание на благотворителната изява, пише "България днес". То ще се проведе от 24 до 29 ноември на острова на Брансън - Некер.
 
Вече няколко години Брансън провежда про-аматьорската надпревара. В нея се включват популярни тенисисти и богати аматьори, които получават възможността да се докоснат до професионалистите, като дадат солидни суми за благотворителност. По традиция участниците в надпреварата получават много забавление през цялото време с различни активности като голф, водни спортове и др.
 
В предишните две издания Григор бе голямата звезда и се радваше на радушното посрещане на домакина. Българинът и милиардерът са приятели от няколко години. Сега вместо Гришо на корта при мъжете ще се изявят Томи Хаас, за когото това не е първо участие, Пат Кеш, Тенис Сандгрен, Даниел Нестор, Майк Брайън и др.
 
Далеч по-звезден е изборът на участниците при дамите. Там ще блестят звезди като Серина Уилямс, Каролине Вожняцки и Южени Бушар.
 
В момента Димитров е в Моите Карло, където живее. Там той започна подготовката си за следващия сезон. Засега набляга на физическите упражнения. В скоро време към него ще се присъедини и треньорът му Дани Валверду, за да стартират същинската част от подготовката на Гришо за 2019 година. През голяма част от времето с тях ще е и Андре Агаси, който влиза в щаба на българина като консултант.
 
Първият турнир на Димитров за 2019-а ще е в Бризбейн. Той стартира в навечерието на Нова година и продължава до 6 януари.

 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки