Чавдар Цветков: Израстването при такива като Галин Иванов е най-ценно

Футболистите ни показват отдавна невиждана дисциплина, трябват ни обаче един-двама артисти, допълни легендата

Чавдар Цветков: Израстването при такива като Галин Иванов е най-ценно
Една от легендите на столичния Славия - Чавдар Цветков сподели пред „Меридиан мач” мнението си за изявите на националния отбор в последно време, както и за прогреса на някои футболисти. Бившият играч говори след последния двубой на държавния тим в Лигата на нациите срещу Словения.
 
„Това бе един от малкото домакински мачове на националния отбор, които не гледах на живо. Не ми се рискуваше бронхопневмония в този студ, но май трябваше да отида. Мисля, че всички е редно да се обединим в подкрепата за Петър Хубчев и неговия отбор, за да има някакво надграждане.
 
Вижда се, че постепенно се развиваме. След сладките домакински победи срещу Холандия и Швеция в световните квалификации, в този нов турнир до последно се борехме за първото място в групата. Записахме чудесни победи срещу Словения като гост и срещу Норвегия тук. Головете в мача с Кипър в София пък напълно изкупиха това, че допуснахме да ни поведат. Точно такива моменти ми липсваха онази вечер.
 
Видно е, че футболистите ни играят изключително дисциплинирано. Такъв ред в отбора ни и на терена, и извън него не е имало от години. Трябват ни обаче поне двама-трима артисти. Повече проблясъци, които да радват публиката, а и да носят победи в напечените и важни моменти. Тодор Неделев, Кирил Десподов, а на моменти и Краев обещават, че могат да ни покажат още. Има талант в родното първенство, но като цяло ми се струва, че в момента наистина извличаме максимума.
 
Нека се примирим, че това ни е нивото и да търсим подобряването крачка по крачка. Аз съм сигурен, че повече няма да слизаме надолу, а ще вървим напред. Като славист, но и не само заради това, ще оценя, че най-ценното е израстването в такива момчета като Галин Иванов. Те имат качества, но поради различни причини нещо им липсваше, за да ги покажат на високо ниво.
 
Сега как да не се зарадвам, като виждам, че даже вкарва с глава. Ударът му бе малко странен, но какво да чакаме от момче, което вероятно и на тренировка не посяга към топката с тази част от тялото си. В Кипър не ми хареса особено, но сега се включи отлично, а това показва, че има и топки да се справя с критиките и да се вдига след моменти на спадове.
 
За Гошо Петков какво да кажа? Спаси в края едно положение, свърши си работата човекът. Ако беше някой от тези, които пазят в Левски, щяхме да си я караме без вратар. Там са така. Аз обаче виждам и нашия Мартин Луков като отлична опция и съм сигурен, че скоро и той по-често ще попада в списъка на Хубчев. Бирсент Карагарен също е човек, който има качества, независимо, че формата му малко падна напоследък.
 
От друга страна нападателите, които получават шанс, малко трябва да се жегнат, че Страхил Попов като бек има по-голям принос за головете, които вкарваме. Това момче центрира най-добре от всички български играчи в момента”, заяви Чавдар Цветков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки