Попангелов размаха пръст на Алберт Попов

Важното е да стигне до по-горно класиране в ранглистата, за да може да има по-преден номер, допълни легендата

Попангелов размаха пръст на Алберт Попов
Алберт Попов да не си вири носа, а да внимава как ще кара през сезона. Това заяви единственият българин, печелил старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини - Петър Попангелов пред bgdnes.bg.
 
Миналата седмица 21-годишният талант записа 20-о място в слалома на старта в Леви и за пръв път в кариерата си спечели точки за Големия кристален глобус.
 
"Алберт добре се развива, кара и на олимпиадата в ПьонгЧанг. Но на олимпиада е едно, а в Световната купа е съвсем друго, най-малкото защото за купата карат много повече скиори. И са най-добрите.
 
Но за Алберт стартът в Леви бе отличен. Той кара на сигурно. Ако запази това, може да очакваме добър сезон от него. Важното е да стигне до по-горно класиране в ранглистата, за да може да има по-преден номер в състезанията", коментира Попангелов.
 
Легендата си спомня и времената, когато големият Алберто Томба е прохождал сред елита на белия спорт. И прави асоциацията с Алберт Попов. 
 
"През 1984 г. на състезанието в Боровец дойде Алберто Томба, който беше хлапе. Гледаше ме като божество, защото аз бях в световния елит на ските по онова време. Но оттогава сме приятели, често си говорим", откровен е Попангелов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки