Сензациите в пресата: ЦСКА гледа вратар на Вардар

Левски започва подготовка на 8 януари, Лудогорец иска 2 млн. евро за Ренан

Сензациите в пресата: ЦСКА гледа вратар на Вардар

Най-интересните теми в българската преса днес, 23 ноември:

 

„24 часа”: ЦСКА гледа вратар на Вардар

 

Представител на ЦСКА е изгледал дербито на македонското първенство Вардар - Работнички, твърдят медиите в Скопие. Целта била вратарят на шампионите Филип Гачевски. 28-годишният играч е роден в Словения и има и паспорт от ЕС. Преди Вардар той е играл за словенския Мура, австрийския Капфенберг и Лустенау, както и Брегалница (Щип).

Интересът към Гачевски означава, че в ЦСКА са получили оферта за титуляря си Витаутас Черняускас и вероятно той ще напусне през зимата. С представителя на ЦСКА е бил и мениджърът на Гачевски Александър Йовков. 

 

„Тема спорт”: Левски започва подготовка на 8 януари

 

Левски ще започне зимна подготовка на 8 януари 2019 година. Такива разчети е направил старши треньорът на тима Славиша Стоянович. Последният официален двубой на отбора за есенния полусезон е на 15 декември, събота, от 17:30 часа - тогава сините гостуват на Берое в Стара Загора. След него играчите ще бъдат разпуснати в почивка, която ще продължи повече от 20 дни.

На „Герена" обаче все още не са уточнили къде ще карат лагер. През миналия сезон подготовката бе проведена в Малта, като дестинацията бе избрана лично от тогавашния треньор Делио Роси, въпреки че там сините не успяха да изиграят добри контроли заради липсата на силни отбори, които също са решили да проведат част от заниманията си в тази страна. Сега вариантите пред сините са два - кипърският курорт Агия Напа или турският Анталия. Желанието на Славиша Стоянович е отборът да се готви на Острова на Афродита, но засега нищо не е уредено. Кипър дълги години бе предпочитана страна за зимен лагер от Левски. По времето на Станимир Стоилов сините винаги тренираха там.

 

„Меридиан мач”: Лудогорец иска 2 млн. евро за Ренан

 

Няколко дни, след като бразилските медии съобщиха, че вратарят на Лудогорец Ренан дос Сантос е сред обсъжданите имена за трансфер в Сао Пауло, вчера стана ясно, че той вече е избраният за нов страж на гранда. Нещо повече - Ренан е избран пред Вандерлей от Сантос и кошмарът на Кристияно Роналдо - Диего Алвеш, който сега е във Фламенго. Алвеш, бивш страж на Алмерия и Валенсия, е спасил цели 3 дузпи на CR7, докато Владо Стоянов е с 2. Новината за разговорите между Сао Пауло и Лудогорец са на авторитетното издание Lance. Единственият проблем за евентуалния трансфер е фактът, че Лудогорец иска 2 млн. евро за правата на своя титулярен страж. Пари, които от „Морумби" не искат да плащат. Това означава, че преговорите тепърва ще навлизат в решителна фаза.

В момента Лудогорец има цели четирима вратари. Титуляр е Ренан, а негова първа резерва - Хорхе Броун. Своя шанс чака и младият Даниел Наумов, който сега пази за дубъла. След Нова година в игра се очаква да се завърне и Владислав Стоянов, който вече година и половина лекува тежка и рядка контузия.

 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки