NOVSPORT представя: Младите футболни треньори на България

Сайтът ни стартира поредица, за да ви запознае с перспективните ни наставници в най-популярната игра

NOVSPORT представя: Младите футболни треньори на България

В българския футбол най-сетне се вижда светлинка в тунела и родните фенове постепенно започват да връщат интереса си към националния отбор. Големият въпрос, обаче е какво следва оттук-нататък? Растат ли млади таланти, които да пробият в големия футбол? Има ли перспективни треньори, които да ги научат да играят добър футбол? Novsport започва рубрика, в която ще ви запознава с все още неизвестни на общественността млади специалисти, които опитват да напреднат в своята професия и да дадат на България бъдещите национали.

В този материал ще ви разкажем за един от най-перспективните треньори на деца в столицата - наставникът на "София Спорт" (родени 2009 и 2010 г.) Йордан Димитров. 30-годишният специалист има в кариерата си мачове в "А" и "Б" група с Родопа (Смолян), а се е подвизавал за кратко във втора дивизия и с тима на Калиакра (Каварна). Завършва НСА и решава да се отдаде на треньорството в една от най-проспериращите частни школи в София.

От началото на сезона отборът на "София Спорт" (2010) прави истински фурор в първенството на "Футбол 5" и кръг преди края на есенния дял има само една загуба (и то нелепа) срещу Левски. Младите таланти на "оранжевите" от столичния район "Възраждане" играят изключително атрактивно и винаги предизвикват огромни емоции на базата в Царско село.

Отдалеч личи, че отборът е селектиран и подготвен много добре във всяко едно отношение. Момчетата на Йордан Димитров показват не съвсем типична за тази крехка възраст тактическа зрялост, което е отличен атестат за младия треньор. Той съумява с всяка тренировка и мач да развие тяхната техника, придвижване по терена, психологическа нагласа.

"Освен тези компоненти много държа на дисциплината и спортния хъс на децата. Според мен това е основата, върху която трябва да се гради израстването им като футболисти. Доволен съм, че всички се раздават максимално на терена и надиграват всеки един от противниците", споделя Димитров. Той е категоричен, че за да има успех сред децата, треньорът трябва да се раздава на повече от 100 процента и да бъде отличен педагог.

"Убеден съм, че в България продължават да се раждат изключителни таланти и ние като специалисти имаме отговорната задача да ги запалим за футбола и да развиваме техните качества. Без да гледаме точки, класиране, съдии и т.н. За да можем някой ден да имаме отново силен национален отбор по футбол, който да е равностоен на най-добрите в света", допълва той.
 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки