Осакатен Локо Пд готви як бетон за Лудогорец

Черно-белите гонят исторически дубъл срещу разградчани

Осакатен Локо Пд готви як бетон за Лудогорец
Локомотив Пловдив приема днес Лудогорец от 17:30 часа на "Лаута". Черно-белите посрещат лидера с куп проблеми.
 
Те дойдоха след скандалите около мача със Славия (1:1) преди паузата, когато сбиване на пистата и в тунела на "Васил Левски" донесе сурови наказания на Симеон Райков (5 мача) и Анте Аралица (2 мача). Централният защитник Димитър Везалов получи червен картон след мача и също бе санкциониран за 2 срещи. Така Дисциплинарната комисия обезкръви сериозно смърфове те.
 
Отделно аут заради контузия е друг централен бранител - Асен Георгиев. Това ще принуди наставника Бруно Акрапович да прибегне до вътрешни рокади, за да закрепи осакатения си състав. Вместо Beзалов в центъра на отбраната ще действа крайният защитник Томашевич, а десен бек ще е нигериецьт Мустафа Абдулахи. В атака мястото на Аралица ще заеме Посинкович или Ожболт, а Димитър Илиев ще действа от задна позиция.
 
Всичко това ще накара босненския специалист отново да забърка здрав бетон за шампионите, както бе в първия мач в Разград. На 4 август Локо Пловдив нанесе единствената досега загуба на Лудогорец в шампионата. Черно-белите се бяха окопали в своята половина, изчаквайки златния си шанс. Той дойде в 86-ата минута, когато Филип Михалиевич вкара единствения гол в мача. Малко след този мач хърватинът бе продаден в Полша.
 
Локомотив отново ще играе подчертано дефанзивно и на контраатака. Акрапович е наясно, че ако се отвори по-сериозно, ще последва съдбата на Етър, Септември Сф и Ботев Враца, които бяха разбити с по 1:4 от Лудогорец в последните три гостувания на шампионите. Отделно последните три домакинства на пловдивчани срещу зелените бяха кошмарни - две загуби за първенство и една за купата с обща голова разлика 0:10.
 
Така че на "Лаута" трябва да са си извадили нужните поуки и отново да очакват своя златен шанс. А евентуален успех би имал историческа стойност. Причината е, че при нова победа Локомотив Пловдив ще стане единственият тим у нас с дубъл над Лудогорец в редовния сезон. През сезон 2015/16 смърфовете записват две победи, но и двете са на "Лаута", като между тях губят в Разград (б.а. - тогава отборите играеха три пъти помежду си).
 
Сезон по-рано Литекс също би два пъти разградчани, но и двата успеха бяха в Ловеч, като единият бе в редовния сезон, а другият в плейофите. Така днес пред черно-белите се открива отлична възможност да направят нещо невиждано досега у нас.
 
От своя страна наставникът на Лудогорец Антони Здравков умува дали да пусне националите си в игра или да им даде почивка. По-скоро обаче Здравков ще заложи на тях. Антон Недялков игра и в двата мача на трикольорите с Кипър и Словения. Моци и Кешеру също записаха минути и в двата двубоя на Румъния от Лигата на нациите - с Литва и Черна гора, като нападателят вкара в първата среща.
 
Въпреки че Локомотив се представя добре от началото на първенството, на стадиона се очаква да присъстват едва около 2000 зрители.

 

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки