Осакатен Локо Пд готви як бетон за Лудогорец

Черно-белите гонят исторически дубъл срещу разградчани

Осакатен Локо Пд готви як бетон за Лудогорец
Локомотив Пловдив приема днес Лудогорец от 17:30 часа на "Лаута". Черно-белите посрещат лидера с куп проблеми.
 
Те дойдоха след скандалите около мача със Славия (1:1) преди паузата, когато сбиване на пистата и в тунела на "Васил Левски" донесе сурови наказания на Симеон Райков (5 мача) и Анте Аралица (2 мача). Централният защитник Димитър Везалов получи червен картон след мача и също бе санкциониран за 2 срещи. Така Дисциплинарната комисия обезкръви сериозно смърфове те.
 
Отделно аут заради контузия е друг централен бранител - Асен Георгиев. Това ще принуди наставника Бруно Акрапович да прибегне до вътрешни рокади, за да закрепи осакатения си състав. Вместо Beзалов в центъра на отбраната ще действа крайният защитник Томашевич, а десен бек ще е нигериецьт Мустафа Абдулахи. В атака мястото на Аралица ще заеме Посинкович или Ожболт, а Димитър Илиев ще действа от задна позиция.
 
Всичко това ще накара босненския специалист отново да забърка здрав бетон за шампионите, както бе в първия мач в Разград. На 4 август Локо Пловдив нанесе единствената досега загуба на Лудогорец в шампионата. Черно-белите се бяха окопали в своята половина, изчаквайки златния си шанс. Той дойде в 86-ата минута, когато Филип Михалиевич вкара единствения гол в мача. Малко след този мач хърватинът бе продаден в Полша.
 
Локомотив отново ще играе подчертано дефанзивно и на контраатака. Акрапович е наясно, че ако се отвори по-сериозно, ще последва съдбата на Етър, Септември Сф и Ботев Враца, които бяха разбити с по 1:4 от Лудогорец в последните три гостувания на шампионите. Отделно последните три домакинства на пловдивчани срещу зелените бяха кошмарни - две загуби за първенство и една за купата с обща голова разлика 0:10.
 
Така че на "Лаута" трябва да са си извадили нужните поуки и отново да очакват своя златен шанс. А евентуален успех би имал историческа стойност. Причината е, че при нова победа Локомотив Пловдив ще стане единственият тим у нас с дубъл над Лудогорец в редовния сезон. През сезон 2015/16 смърфовете записват две победи, но и двете са на "Лаута", като между тях губят в Разград (б.а. - тогава отборите играеха три пъти помежду си).
 
Сезон по-рано Литекс също би два пъти разградчани, но и двата успеха бяха в Ловеч, като единият бе в редовния сезон, а другият в плейофите. Така днес пред черно-белите се открива отлична възможност да направят нещо невиждано досега у нас.
 
От своя страна наставникът на Лудогорец Антони Здравков умува дали да пусне националите си в игра или да им даде почивка. По-скоро обаче Здравков ще заложи на тях. Антон Недялков игра и в двата мача на трикольорите с Кипър и Словения. Моци и Кешеру също записаха минути и в двата двубоя на Румъния от Лигата на нациите - с Литва и Черна гора, като нападателят вкара в първата среща.
 
Въпреки че Локомотив се представя добре от началото на първенството, на стадиона се очаква да присъстват едва около 2000 зрители.

 

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки