Черно море ще се утвърждава в Топ 6

Варненци без 5-ма основни играчи, Септември - без двама

Черно море ще се утвърждава в Топ 6
Черно море гостува днес на Септември София с амбицията да се утвърди в Топ 6. Моряците са шести с актив от 21 точки, на 5 зад петия Ботев Пд и с еднакъв актив с Етър.
 
Именно болярите приемат канарчетата и това дава добра възможност на варненци да увеличат актива и шансовете си да намерят място в първата шестица. Наскоро в интервю за "Тема спорт" наставникът на моряците Илиан Илиев заяви, че предпочита да е там, отколкото отново да играе във втората осмица и да гони плейоф за Лига Европа по този начин.
 
Именно в такъв сблъсък през пролетта Черно море записа две победи с по 2:1 над съперника. Той обаче му нанесе звучен шамар на "Тича" в началото на август. Септември би варненци с 5:1. Оттогава обаче столичани тръгнаха надолу и това доведе до напускането на Николай Митов.
 
И при тандема Христо Арангелов - Мариян Христов обаче нещата не вървят по най-добрия начин. В последния кръг преди паузата Черно море би Левски у дома, но днес ще е без петима основни играчи.
 
От групата отпаднаха контузените Атанас Зехироб и Стефан Станчев, наказаният за един мач заради натрупани жълти картони Патрик Андраде, както и нападателите Мартин Минчев и Георги Божилов. В 18-те след травми се завръщат Пламен Димов и Емил Янчев, които пропуснаха двубоя с Левски.
 
Столичани няма да разчитат на контузения си вратар Валентин Галев и Димитър Костадинов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки