Сензациите в пресата: Стоянович търси попълнения в Любляна

Халф си тръгна от Дунав преди ЦСКА, Коце Хазуров става треньор в Локо Сф

Сензациите в пресата: Стоянович търси попълнения в Любляна

Най-интересните теми в българската преса днес, 24 ноември:

 

„Меридиан мач”: Стоянович търси попълнения в Любляна

 

Славиша Стоянович наистина може да доведе играч от Словения на „Герена". Треньорът не изключи този вариант в интервю за „Екипа/Спортске новости" преди няколко дни. Сега обаче медията е категорична, че знае и от кои клубове може да са набелязаните играчи. Стоянович е бил очакван снощи на „Стожице" за дербито между Олимпия и Мура. Двата тима заемаха съответно второ и трето място в класирането. Стоянович е юноша на столичаните, но така и до сега в треньорската си кариера се разминава с тях. Освен добри словенци, Олимпия разполага и с няколко интересни чужденци. „Сините" имат нужда от нови попълнения. Най-вече в защита. Там Милош Цветкович все още е почти без алтернатива, а освен това все още не е подновил договора си. Пазарлъците между него и „сините" продължават. Не е ясна и ситуацията около Давид Яблонски. Чехът също е сред футболистите, които ще могат да преговарят с други отбори след Нова година, след като ангажиментите му с Левски приключват през лятото. Засега няма индикации той да поднови договора си с тях. Освен това нещата може да станат и по-сериозни, ако се потвърди присъдата му за уреждане на мачове на следваща инстанция в Чехия. Това може да му донесе наказание от 6 месеца или година. Така Левски ще загуби още един от титулярите си, след като Холмар Ейопфсон е аут за половин година. Програмата на столичани пък позволява пътуването на Стоянович, защото „сините" тренираха вчера сутринта, а срещата им с Ботев (Bp) е утре. Така спецът можеше да се прибере навреме за последното занимание преди двубоя. В същото време на „Герена" засега отлагат планирана рокада в щаба на Стоянович. Сините смятаха да се разделят с Валентин Захариев и да поверят вратарите на Димитър Иванков. Стоянович обаче бил категоричен, че иска да изкара оставащите до почивката мачове с хората, които в момента са на разположение.

 

„Меридиан мач”: Халф си тръгна от Дунав преди ЦСКА

 

Халфът Александър Александров е разтрогнал договора си с Дунав преди мача с ЦСКА. Той сам е изявил желание да си тръгне от русенския клуб, където пристигна лятото. Сашо записа малко мачове с небесносинята фланелка, а напоследък лекуваше контузия. Любопитното е, че Александър Александров е бивш футболист на „червените". Той беше на „Армията", когато тимът играеше във „В" група и през май 2016 година спечели  Купата на България.

 

„Тема спорт”: Коце Хазуров става треньор в Локо Сф

 

Нападателят на Локо Сф Костадин Хазуров стартира треньорска кариера. Той ще е играещ помощник на Ангел КолеВ. Очаква се в скоро време Хазуров да поеме и някой от наборите в школата на железничарите. 33-годишният таран подписа с Локо Сф през лятото, като има 12 мача и 3 гола във Втора лига.

Железничарите пък имат добър шанс да направят крачка към Топ 3 днес. Тимът посреща от 14:30 часа ФК ЦСКА 1948, който заема третата позиция. Червено-черните се намират в подем, като вече 7 мача нямат загуба в първенството (3-4-0). Треньорът Ангел Колев издаде заповед за победи в заключителните три срещи за годината - днешната, гостуването на Черноморец Бч на 3 декември (понеделник) и домакинството срещу Монтана на 8 декември (събота).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки