Ювентус няма спирка, мина и през СПАЛ (ВИДЕО)

Роналдо поведе "Старата госпожа" към поредна победа

Ювентус няма спирка, мина и през СПАЛ (ВИДЕО)

Шампионът и лидер в класирането на Серия “А” Ювентус надигра с 2:0 у дома СПАЛ във втория мач от 13-ия кръг. Кристиано Роналдо бе точен за 1:0 в 29-ата минута, а в 60-ата Марио Манджукич реализира второто попадение. “Бианконерите” са загубили само 2 точки от началото на първенството и са вече с 37 на върха, а СПАЛ заема 15-о място с 13 точки. Авансът на тима на Масимилиано Алегри пред втория в подреждането Наполи е вече 9 точки, като "партенопеите" утре имат наглед лек домакински мач със закъсалия Киево.

 

В 9-ата минута бе отменен гол за Ювентус, който може би по-скоро бе автогол на футболист на СПАЛ, но не стана съвсем ясно защо попадението не бе зачетено. Най-вероятно съдийското решение е било повлияна от това, че хърватският нападател Марио Манджукич е бил в наказателното поле на СПАЛ при изпълнението на аут. Всичко започна от грешка на вратаря на гостите Алфред Бенджамин Гомис, който подари топката на Дъглас Коща. Бразилецът проби отдясно и центрира към Кристиано, който опита да отклони топката в мрежата и тя в крайна сметка попадна в целта, но реферът прецени, че е имало нередност при изпълнението на аута преди попадението.



В 29-ата минута “Старата госпожа” излезе напред в резултата. Миралем Пянич центрира от фаул отдясно и Кристиано Роналдо демонстрира своята бързина и голов нюх, като с безпощаден шут опъна мрежата зад Гомис.



Седем минути след началото на втората част Дъглас Коща уцели греда с много хубав и техничен удар. След рикошета в страничния стълб топката отиде право при Кристиано Роналдо, който от един-два метра не уцели вратата, но така или иначе бе отсъдена засада на португалеца.



В 60-ата минута партньорът на Роналдо в атаката на “бианконерите” тази вечер Марио Манджукич направи резултата 2:0. Сребърният медалист от Мондиал 2018 с Хърватия бе точен с добавка след удар на Дъглас Коща, който стражът Гомис не успя да отрази по най-добрия начин. Всичко обаче започна от спринт на Кристиано по лявото крило и пас на португалеца към Дъглас Коща.



Кристиано Роналдо бе близо и до още един гол в 69-ата минута, но Гомис спаси удара на португалеца от далечно разстояние. В 78-ата минута 33-годишната португалска суперзвезда отново бе в центъра на събитията, този път с ефектна задна ножица, която обаче не намери целта. Малко след това CR7 направи сериозен пропуск, стреляйки в аут от удобна позиция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки