ИЗВЪНРЕДНО: Огромни безредици преди Ривър - Бока, мач може и да няма

По-малко от час остава до заплануваното начало на двубоя

ИЗВЪНРЕДНО: Огромни безредици преди Ривър - Бока, мач може и да няма

По-малко от час остава до дългоочаквания сблъсък между двата колоса на аржентинския футбол - Ривър Плейт и Бока Хуниорс, които ще определят носителя на Копа Либертадорес за 2018 година. Още обаче не е ясно дали двубоят ще се състои, защото в момента в Буенос Айрес настанаха сериозни По-безредици, които могат да доведат до отлагането на мача.



За пръв път в историята грандовете от Буенос Айрес се срещат във финал на най-престижното клубно състезание в Южна Америка. Преди две седмици съперниците направиха зрелищно 2:2 на "Ла Бомбонера", като Бока на два пъти повеждаше, но Ривър успя да стигне до равенство и да си осигури психологическо предимство преди реванша на "Ел Монументал".

 

Регламентът на турнира не дава предимство на отбора, отбелязал повече голове на чужд терен. Това означава, че при равенство днес, независимо с какъв резултат, ще следват две продължения по 15 минути и евентуално дузпи.



Вече са ясни и стартовите състави за 248-ото и може би най-важно издание на Суперкласико. Домакините отново ще могат да разчитат на капитана си Леонардо Понсио. Опитният халф лекуваше контузия, но вече е напълно възстановен.



Освен бе наказания си треньор Марсело Гаярдо, Ривър Плейт е и без нападателя Рафаел Сантос Боре, който е наказан. Игнасио Скоко пък пропуска мача заради травма.



От кадрови проблеми може да се оплаче и Гийермо Скелото.  Най-много ще липсва звездата в атака Карлос Павон. Аржентинският национал се контузи в двубоя на "Ла Бомбонера" и изобщо не попадна в групата за реванша. Вместо него сред титулярите започва ветеранът Карлос Тевес.



На вратата на Бока Хуниорс застава Естебан Андрада, който замества игралия в първия мач Аугустин Роси.



Още след полуфиналите в турнира беше взето решение на мачовете за титлата да не присъстват гостуващи фенове. Вчера около 60 000 привърженици на Бока Хуниорс изпълниха трибуните на "Ла Бомбонера" на последната тренировка, за да подкрепят любимците си и да ги надъхат за големия дуел.



Не по-малко впечатляваща беше и атмосферата пред хотела, в който пренощуваха футболистите на Бока.



Ривър играе своя 6-и финал в Копа Либертадорес. "Червено-белите" са вдигали трофея три пъти, за последно през 2015 година. Бока преследва рекордна седма купа, с която да се изравни с Индепендиенте.



"Генуезците" имат предимство в общия баланс срещу вечния си съперник - 88 победи срещу 81 успеха за "милионерите" и 78 равенства. В мачовете за Копа Либертадорес отново доминира Бока с 10 победи срещу 7 за Ривър.

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки