Сензациите в пресата: Десподов предложен на Галатасарай

Лудогорец следи вратар на Ботев Пд, Стефанов отрече за смяна на Загорчич

Сензациите в пресата: Десподов предложен на Галатасарай

Най-интересните теми в българската преса днес, 26 ноември:

 

„24 часа”: Десподов предложен на Галатасарай

 

Един от най-добрите български футболисти - Кирил Десподов, е предложен от влиятелен наш мениджър на турския гранд Галатасарай. С по мощта на брата на нападателя на ЦСКА Мауридес - Майкон, агентът е убедил ръководството на истанбулския гранд да прати скаути в България за 22-годишния талант от Кресна. Майкон е несменяем титуляр в защитата на втория във временното класиране в първенството на Турция.

Очаква се хора от ръководството на Галатасарай да наблюдават Десподов следващия четвъртък в дербито от родното първенство между ЦСКА и Лудогорец на „Армията". „Червените" ще искат минимум 3 милиона евро за правата на бързоногия голаджия, което не е проблем за тим от ранга на Галатасарай. В момента в отбора от Истанбул по десния фланг действа алжирският национал Софиан Фегули. Цената, която босовете на тима от Истанбул платиха миналото лято на Уест Хем за родения във Франция нападател, бе близо 10 млн. евро. Реален интерес към национала има и от холандския ПСВ Айндховен и белгийския Андерлехт. 

ЦСКА може да остане без още един силен флангови нападател още през зимата. Става въпрос за Едвин Джеси. Интерес към ганаеца има от отбори от второто ниво в английския футбол, най-сериозен е от Мидълзбро, който е втори в класирането и е с амбиции да се върне във Висшата лига. 27-годишният техничар бе пред трансфер в Боро през януари, но в последния момент трансферът пропадна. Джеси може да се озове и в бившия отбор на Стилиян Петров - Астън Вила. Тимът от Бирмингам е осми в класирането в първа английска дивизия, но също има шансове за елита. Очаква се за правата на Едвин Джеси ЦСКА да вземе около 2 милиона лири - сума, която не може да стресне нито един от водещите отбори в първа английска дивизия. Джеси може да се озове и в някои от силните отбори в Шотландия. 

 

„Тема спорт”: Лудогорец следи вратар на Ботев Пд

 

Лудогорец следи изявите на полския вратар на Ботев (Пловдив) Даниел Кайзер, твърди transfermarkt.de. 26-годишният страж е несменяем титуляр, след като успя да спечели битката с Иван Чворович. Кайзер бе на вратата на “канарчетата” във всичките 16 двубоя в Първа лига, като в 7 от тях опази мрежата си суха.

Освен от Лудогорец представянето на поляка се държи под око от полски и руски клубове. Разградчани разполагат на този пост с Ренан и Хорхе Броун, както и с Владислав Стоянов, който обаче не е играл повече от година и половина заради тежка контузия. Към първите двама има сериозен интерес от латиноамерикански клубове.

 

„Меридиан мач”: Стефанов отрече за смяна на Загорчич

 

Президентът на Славия Венци Стефанов взе отношение по темата с евентуалната смяна на Златомир Загорчич като треньор на „белите".„Хората, които са писали, че Златомир Загорчич може да бъде уволнен, определено не стават за врачки. Това няма как да се случи", коментира Стефанов. „При нас драми няма. Драми има в театъра. Ето и в момента сме заедно със Заги. Аз съм доволен от него и нямам никакво намерение да го сменям. Просто трябва много работа", добави членът на Изпълкома на БФС.

„Макар и напоследък да нямаме нужните резултати, все още сме в играта за Топ 6. Има още много мачове. Със Заги може да се разделим само, ако той пожелае да си тръгне сам", завърши Стефанов, който не крие своята признателност към наставника, донесъл в клубната витрина първия трофей от 22 години.

 

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки