Сензациите в пресата: ЦСКА иска чужд рефер за мача с Лудогорец

Вратар на Арда реже Локо Пд, Румънец пред дебют за Верея, Локо ГО преговаря с Малин Орачев

Сензациите в пресата: ЦСКА иска чужд рефер за мача с Лудогорец

Сензациите в родната преса на 27 ноември, вторник, 2018 година:

24 часа: ЦСКА ще поиска официално чужд рефер за Лудогорец

Ръководството на ЦСКА обмисля варианта да поиска рефер от чуж­бина за дербито с „Лудо­горец". В Борисовата гра­дина вярват, че с бълга­рин просто няма как да се спечели и точка в мача, което ще гарантира пър­вото място на разградчани в първенството.

Шефът на съдийската комисия Йордан Сталев се кле, че докато той е на­чело, чужденец няма да свири у нас. След поред­ните издънки особено на международните ни ре­фери в полза на Лудого­рец" не останаха и бълга­ри.

В Швеция пък продъл­жават да издават намере­нията на ЦСКА за селекция.

След вратаря Вилиам Ескелинен и защитника Ерик Бьорканден сега се оказа, че има интерес и към крилото на „Хамарби" Вивалдо Нето Борджис, твърди авторитетният шведски „Еспресен".

Агентите на Вивалдо били вече на преговори с „Брайтън", но до транс­фер не се стигнало. Цена­та му е около 2 милиона За „Лудогорец" пък се спряга съотборник на Пламен Илиев от румън­ския „Астра". От Раз­град дори са влезли в пре­говори с тима от Гюрге­во за привличането на 25-годишното крило Жулиен Бег, твърдят ме­диите в северната ни съ­седка. Сериозен интерес към носителя на купата на Франция с „Гинган" през 2014 г. в момента проявявал и румънският гранд „Стяуа". Развитие по евентуалния транс­фер на Бег се очаква до десетина дни.

Разградчани летят в сряда за Леверкузен от Варна и се прибират вед­нага след мача с „Байер" от Лига Европа.

24 часа: Фенове се чудят защо Акрапович не пуска Парвиз

Феновете на „Локо" (Пд) недоумяват защо един от любимците им -Парвиз Умарбаев, не играе в последните 2 ма­ча.

Офанзивният футбо­лист, известен с прякора Таджикския Меси, оста­на резерва при ремито 1:1 със „Славия", а в съ­бота срещу „Лудогорец" дори не бе в групата. След загубата с 0:1 от шампионите именно то­ва бе една от дискутира­ните теми сред привър­жениците на пловдив­ския тим. Те се чудят за­що треньорът Бруно Акрапович не залага на 24-годишния Умарбаев, след като той няма здра­вословни проблеми.

Националът на Таджи­кистан кара 3-и сезон в „Локо" и с винаги надъханите си действия спе­чели симпатиите на запа­лянковците.

Меридиан мач: Локо (ГО) преговаря с Малин Орачев

Локо (ГО) прегова­ря с Малин Орачев за поста старши тре­ньор, потвърдиха от ръководството на клу­ба пред regnews.net. „С мача срещу Черно­морец (Балчик) на практика приключи есенният дял от шам­пионата на Втора ли­га. Предстои да се изиграят още два ма­ча, изтеглени от про­летния полусезон. До­тогава Локо (ГО) трябва да е готов с ва­рианта си за треньор, за да може той да нап­рави селекцията си през зимната пауза", обясни президентът на клуба Георги Бижев. Орачев, който е водил

Черноморец (Бс) и Поморие, за последно беше старши треньор на Дунав.

Със сигурност в треньорския щаб ос­тават Марин Байчев и Биян Саид, които во­деха „железничарите" в последните мачове. Постигнато е споразу­мение и с един от най-добре представящите се играчи - Димитър Юруков, да преподпи-ше с клуба до края на 2019 г. Преговаря се за нов договор с вра­таря Евгени Алексан­дров и с халфа Ивайло Тодоров. Към Алек­сандров обаче има ин­терес от отбори от елита. Локо (ГО) ще приключи годината без задължения към доставчици и към иг­рачи и треньори. За­дължения все още има към НАП. В началото на следващата година се очаква новата суб­сидия от Общината, което ще позволи привличането на нови играчи.

Тема Спорт: Вратар на Арда отказал на Локо Пловдив


Вратар от школата на Ар­да Кърджали е бил пред тран­сфер в Локомотив Пловдив. Той обаче е отказал заради клубните си пристрастия към Ботев Пд, пише Glas.bg. През лятото от ДЮШ на черно-бе­лите са се обърнали към коле­гите си от Кърджали в търсе­не на вратар за тима до 19 го­дини. Както е известно, два­та клуба са в доста добри от­ношения и няколко играчи от Локо Пд потеглиха в посока новака във Втора лига. От Ар­да веднага са откликнали и са предложили на смърфовете най-добрия вратар в школата им Анатоли Кирилов. Било ка­зано на стража, че има въ­зможност да заиграе веднага като титуляр в Локомотив Пловдив, но той категорично отказал заради клубните си пристрастия. От малък Ана­толи бил фен на Ботев Плов­див, въпреки че е родом от Крумовград.

Тема Спорт: Румънец пред дебют за Верея

Последното ново попълне­ние на Верея - румънският вра­тар Виктор Рамничану, е пред дебют за тима. Очаква се стражът да застане под рамка­та за предстоящото домакин­ство на Локомотив Пловдив. Мачът е на 1 декември (събо­та). В последния кръг титулярът срещу Берое Цинцарски до­пусна 6 гола, а напоследък Геор­ги Георгиев загуби доверието на старши треньора Небойша Миличич. Рамничану е шампион на Румъния с Виторул през 2017-а. Пазил е още за Сепси, Динамо Букурещ, Конкордия и др.

Именно заради сериозния му опит се очаква той да застане под рамката срещу смърфовете. "Привлякохме го, защото във всеки елитен тим трябва да има трима вратари поради натрупвания на наказания и контузии. Ще разчитаме на все­ки един от тях", каза спорт­ният директор Николай Демирев.

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки