Рома и Реал в спор за върха

Джалороси и бели забравят за проблемите си на домашната сцена

Рома и Реал в спор за върха

Рома довечера посреща Реал М в централния мач от група G. Двата съперника са на върха с по 9 т. и сблъсъкът на "Олимпико" вероятно ще наклони везните за първото място.

На 19 септември Реал с леко­та отнесе с 3:0 джалоросите в Мадрид. Оттогава изтече много вода, Белия балет извър­ши треньорска смяна, като на мястото на Хулен Лопетеги застана Сантяго Солари. Бив­шият играч на Реал стартира с 4 поредни победи и от време­нен вариант подписа до 2021 г., но в събота бе приземен с 0:3 в Ейбар. 13-кратният клу­бен шампион на Европа с 3 по­редни успеха в момента е 6-и в Примера дивисион, на 6 т. от лидера Севиля.

Рома, който се издъни в Удине (0:1), пък е още едно стъпа­ло по-долу в Серия А с 19 пунк­та, но на цели 18 от окупира­лия върха Ювентус. Довечера обаче и джалороси, и бели ще забравят за проблемите си на домашната сцена под звуците на химна на Шампионската ли­га.

Треньорът на домакините Еузебио ди Франческо получи 180-минутен кредит на дове­рие. От резултатите в дома­кинствата срещу Реал и в не­деля срещу Интер зависи дали ще продължи начело на вълци­те. При липсата на капитана Де Роси и Пасторе, които са отдавна контузени, в Удине с травма напусна и другият му ключов халф - Лоренцо Пелегрини. Според "Гадзета дело спорт" това е и единствено­то колебание на спеца, който има два варианта - на десния бек да застане Сантон, а Флоренци се изтегли в халфовата линия или Алесандро си остане в отбрана, а младокът Дзаниоло (19 г.) заеме мястото в полузащитата.

Сантяго Солари пък ще си припомни обстановката на "Олимпико", където е гостувал на Лацио и Рома с Интер и Ре­ал. С Белия балет дори се раз­писа с прекрасен гол във врата­та на Перуци при 2:2 срещу ор­лите през 2001 г. Арженти­нецът доведе в Рим група от 20 футболисти, като единият сигурен отпадащ ще е тре­тият вратар Люка, синът на Зинедин Зидан. Иначе Солари има възможност да пусне оп­тималния си състав, с изключе­ние на халфа Каземиро.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки