Финал за Валенсия в Торино

Алегри прави 5 промени в състава на Ювентус

Финал за Валенсия в Торино

Ювентус развали малко впе­чатленията, след като в по­следния си двубой от Шам­пионската лига допусна дома­кинско поражение от Юнай­тед с 1:2. Въпреки това Стара­та госпожа е почти сигурен осминафиналист и се нуждае са­мо от точка в предстоящия сблъсък с Валенсия. За испанци­те пък този двубой е с привкус на финал, защото при загуба или равенство на 99,9% напу­скат турнира.

Очаква се Масимилиано Але­гри да направи 5 промени в сравнение с последния двубой на Ювентус - успеха с 2:0 над СПАЛ в Серия А. На вратата ще се завърне Войчех Шченсни вместо Перин, отдясно на за­щитата ще действа Кансело, а в сърцето на отбраната ще играе Киелини. Освен това в халфовата линия ще започне Блез Матюиди, а в атака се за­връща Пауло Дибала, който ще си партнира със суперзвездата Роналдо и Манджукич. Стара­та госпожа трябва значител­но да подобри резултатите на своя земя, тъй като има само 1 победа от последните си 5 до­макинства в турнирите на УЕФА (2 равенства и 2 загуби).

Положението на Валенсия е в пъти по-тежко. Испанците се отправят в Италия в тър­сене само и единствено на поб­еда, защото в другата среща Юнайтед едва ли ще допусне грешна стъпка срещу Йънг Бойс. С тима не отпътуваха Сарай (проблем в бедрото) и Черишев (мускулна травма), но пък треньорът Марселино бе зарадван от хубави новини -Кристиано Пичини и Хейсън Мурийо са готови. Тимът ще разчита най-вече на Санти Ми­на, който вкара 6 гола в по­следните 5 двубоя. "Предста­вянето ни в Примера и Шам­пионската лига не е особено добро. Но през уикенда се спра­вихме чудесно в първенството (б.р. - 3:0 срещу Райо), дано се­га го направим и в другия тур­нир. За нас визитата на Ювен­тус е истински финал, трябва да спечелим, защото 8 проти­вен случай мечтите ни при­ключват", каза нападателят.

Мачът ще бъде по-специален за стража на гостите Нето, който пази 2 години за Ювентус (между 2015-а и 2017-а). През ля­тото на 2017-а той подсили прилепите и има водеща роля през кампанията. Бразилецът е допуснал само 9 гола в Примера, което е чудесно постижение, а сега ще има за цел да спре Кри­стиано Роналдо и компания. Раз­бира се, в периода си в Торино Нето бе резерва на великия Джанлуиджи Буфон: "Не мисля, че съм си загубил времето там. Бях наясно, че ще бъда резерва. Изиграх само 13 мача в Серия А, 10 за Купата на Италия и едва един в Шампионската лига. Но научих много от Джиджи, раз­бих се като вратар, а и спече­лих немалко титли и купи".

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

Нагелсман предупреди отбора си преди Евро 2024

"Някои трябва да докажат, че са по-добри от актуалните играчи", каза той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки