ОФИЦИАЛНО: Ривър и Бока играят извън Аржентина!

Навярно няма да има служебен шампион, окончателно решение в четвъртък

ОФИЦИАЛНО: Ривър и Бока играят извън Аржентина!

Реваншът от финала за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс ще се играе извън Аржентина.

Това е окончателното решение на южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ след изстъпленията на феновете и последната среща между президентите на двата отбора в парагвайската столица Асунсион.

Желанието на централата е сблъсъкът да се проведе на 8-ми или 9-ти декември, като все още не са уточнени мястото, точната дата и час. 

Президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес заяви, че в Аржентина няма нужните условия, за да се проведе тази среща.

"Искаме мачът да се играе на осми или девети декември извън Аржентина", посочи Домингес.

Първият сблъсък между двата състава завърши при равенство 2:2, а реваншът трябваше да се проведе първоначално в събота, но бе отложен за неделя, след като привърженици на Ривър нападнаха клубния автобус на Бока.

В резултат на това футболисти на Хуниорс бяха ранени от парчета стъкло и сълзотворния газ, който бе използван от местната полиция, за да разпръсне развилнелите се фенове близо до стадион ,,Ел Монументал“.

В крайна сметка от Бока пожелаха двубоят да не се играе и в неделя поради пострадалите играчи и поискаха Ривър Плейт да бъде дисквалифициран заради хулиганските прояви на техните привърженици, но според запознати това е малко вероятно да се случи.

"Не сме съгласни изобщо да играем, но трябва да изчакаме решението на дисциплинарната комисия. Смятаме, че прецедентите са на лице, за да може решението да бъде в полза на Бока. Ако това не е така, ще обжалваме, и ако отново решението е срещу нас, ще отнесем случая възможно най-нагоре по веригата. Мисля, че има достатъчно основания Ривър да бъде дисквалифициран. Не сме в подходящото състояние да играем този финал. Не сме съгласни с това, че КОМНЕБОЛ определи нова дата за него", заяви президентът на Бока Даниел Анхеличи.

Според шефа на аржентинската федерация Клаудио Тапиа решението на дисциплинарната комисия ще бъде обявено в четвъртък.

Предложението на КОМНЕБОЛ е било срещата да се проведе на 9 декември в столицата на Парагвай Асунсион.

Стадионът, който е фаворит за домакин на така чаканото събитие, се казва "Естадио Дефенсорес дел Чако" и е с капацитет от 42 000 места.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки