Реал (Мадрид) прониза Рома на "Олимпико" и подпечата първото място в групата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Настоящият носител на Шампионската лига ще има на теория по-лек съперник на 1/8-финалите

Реал (Мадрид) прониза Рома на "Олимпико" и подпечата първото място в групата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Настоящият европейски клубен шампион Реал (Мадрид) победи с 2:0 Рома в най-интересния сблъсък от тазвечершната програма на Шампионската лига.

Испанският клуб, който не се намира в най-добрата си форма в местния шампионат, отново показа преобразена игра в Европа и напълно закономерно стигна до трите точки, които се оказаха решаващи за това да завоюват първото място в групата. 

Срещата на "Олимпико" започна добре за домакините и в 8-та минута Коларов стреля неточно. Малко след 20-та минута се стигна до неприятен момент за Еузебио Ди Франческо, след като Стефан Ел Шарауи получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително от Джъстин Клуйверт.

Рома продължаваше да е доминиращият отбор на терена и малко след половин час игра футболистите в оранжево направиха истинска канонада по посока на Куртоа. Първо Фасио не успя да засече топката от два метра, след това опит за добавка на Шик бе блокиран, а накрая Коларов отправи мощен шут от около 25 метра, като топката мина опасно близко. 

В 35-та Модрич отправи слаб удар по земя извън наказателното поле, а малко след това Кроос повтори упражнението. В самия край на първото полувреме пък Рома стигна до най-чистото си положение, след като Ченгиз Юндер получи топката на метър от вратата след перфектно центриране по земя отляво, но вместо да направи най-лесното и да я прати в мрежата на Реал, той я изпрати високо над напречната греда. 

След подновяването на играта за втората част Рома допусна фрапантна грешка в наказателното си поле чрез Фасио, който не успя да изчисти навреме топката и тя се озова в Бейл, който от около 10 метра прониза Олсен с хубав удар по земя. 

Малко преди да измине час игра Флоренци пробва удар по диагонал от ждроп, а минута по-късно Клуйверт финтира Карвахал и стреля веднага по земя, но Куртоа спаси. Така се стигна до 59-та минута, когато Бейл намери с хубаво центриране Бензема на далечната греда, а французинът свали с глава към непокрития пред голлинията Васкес, който без проблем чукна за 2:0. 

Така кръг преди края на груповата фаза първите две места в група G са ясни. Реал (Мадрид) ще се класира за 1/8-финалите като първи в групата, като към момента има 12 точки, а втори ще е съставът на Рома. Остава само да се реши кой от ЦСКА (Москва) и Виктория Пилзен ще играе в Лига Европа напролет, като към момента и двата отбора са с 4 точки и им предстоят съответно гостуване в Испания и домакинство на "вълците" в Пилзен.

Рома - Реал (Мадрид) 0:2
0:1 Бейл '47
0:2 Лукас Васкес '59

Стартови състави:


Рома: Олсен, Флоренци, Манолас, Фасио, Коларов, Нзонзи, Кристанте, Ченгиз Юндер, Заниоло, Ел Шарауи, Шик

Реал (Мадрид): Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Кроос, Модрич, Лукас Васкес, Йоренте, Бейл, Бензема

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

Щастливият Анчелоти: Реал никога не умира

Треньорът на мадридчани коментира успеха с дузпи над Манчестър Сити

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

Араухо с изявление след червения картон

Уругваецът беше изгонен срещу ПСЖ през първата част

Аталанта изгуби стълб в защитата си за реванша с Ливърпул

Джорджо Скалвини е аут за мача на "Джевис"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки