Шефът на футболния синдикат: Няма как да се купи качество за 2 000 лева

„Честно казано, футболът в последните години се превърна в чиста математика“, смята Дончо Донев

Шефът на футболния синдикат: Няма как да се купи качество за 2 000 лева

Бившият футболист и шеф на футболния синдикат Дончо Донев взе отношение по темата със средните заплати на футболистите в България.

„46 хиляди евро средна заплата в България прави по 4000 евро средно, нали така? Според мен тези цифри са завишени, и то сериозно. Ясно е, че 2, 3 или 4 клуба вдигат числото на средната заплата в България, но останалите 11-12 я свалят сериозно“, изрази мнение Донев.

„Не знам дали хората ще се вълнуват и ще обвиняват футболистите, че взимат много пари. Все пак клубовете са частни дружества и те имат пълното право да определят сами възнагражденията на служителите си. Аз съм за това всички в тази страна да взимат повече пари. Независимо дали става въпрос за футболисти или полицаи, когато те искат по-високи заплати, трябва всички да им помогне, защото така се вдига стандартът на цялата държава“, добави Донев, цитиран от „Меридиан мач“.

„Честно казано, футболът в последните години се превърна в чиста математика. И, разбира се, че ако клубовете искат по-голямо качество, трябва да инвестират повече пари.Това е логично и ясно. Ако някой си мисли, че може да си осигури качество като купи някой за 2000 лева, жестоко се лъже. Това просто не може да стане. Често давам този пример - ако отидете на стадиона със завързани очи, без да познавате футболистите, и ви кажат колко е заплатата на този или онзи, още преди да видите как играят футболистите, може да прецените безпогрешно кой е по-добър. Когато крилото на единия отбор взима 5 000 евро, а на другото 15 000 евро, то вторият е по-високо ниво. Случват се и изненади. Ето, Ботев (Враца) победи Левски и това е напълно нормално. Това обаче не означава, че отборът е по-добър. В крайна сметка, в крайното класиране винаги отборите, които са по-богати, са по-напред в класирането. Там никога няма изненади“, смята бившият футболист на Левски, ЦСКА и Локо (София).

„Хубаво е да се сравняваме със съседите, защото те са на нашето ниво. При всички положения качество без високи заплати няма как да се гони“, завърши Дончо Донев.
Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки