Байерн разпиля Бенфика (ВИДЕО+СНИМИ)

Робен, Рибери и Левандовски блестят при разгром с 5:1

Байерн разпиля Бенфика (ВИДЕО+СНИМИ)

"Байерн" Мюнхен постигна категорична победа с 5:1 над "Бенфика" на "Алианц Арена" в Мюнхен в среща от Група 5 на Шампионската лига.

Баварският тим беше почти безупречен срещу португалския гранд и си осигури класиране за осминафиналите за осми пореден сезон.

Тимът на Нико Ковач демонстрира далеч по-добра игра и поне за кратко ще уталожи напрежението, струпало се над тима след неубедителните резултати от началото на сезона и най-вече след 3:3 срещу "Фортуна" Дюселдорф преди броени дни. "Байерн" не бе вкарвал 5 гола в надпреварата от края на февруари, а големите звезди на вечерта бяха Ариен Робен, Роберт Левандовски и Франк Рибери.

Холандският ветеран в състава на домакините отбеляза първото попадение още в 13-ата минута с типичен за него пробив от десния фланг, завършвайки с левия крак в далечния ъгъл, след като премина през четирима играчи на гостите. Робен сложи край на головата си суша в Шампионската лига, която бе достигнала 960 поредни минути. Не само това, но 34-годишният атакуващ халф повтори упражнението и в 30-ата минута, когато обаче смени ъгъла и с това изненада допълнително вратаря Одисеас Влаходимос - 2:0. Робен вкара два гола в двубой от надпреварата за първи път от октомври, 2014 година, но не успя за първи път в кариерата си да запише хеттрик в турнира, тъй като бе заменен в 72-ата минута.

Второто попадение за домакините в срещата беше общо 450-о за "Байерн" в историята на Шампионската лига, като само "Реал" Мадрид (546) и "Барселона" (487) имат повече в актива си.

Шампионът на Германия се прибра на почивка с още по-убедителен аванс, след като Роберт Левандовски засече с глава центриране на Джошуа Кимих в 36-ата минута и прати топката в ъгъла за 3:0.

Въпреки слабата си игра през първата част, "Бенфика" си осигури искрица надежда още преди да са изминали 40 секунди през второто полувреме, когато появилият се именно след паузата Жедсон Фернандеш преодоля Мануел Нойер. Стражът на "Байерн" допусна 15-и гол при последните 19 точни удара в очертанията на неговата врата.

В 51-ата минута Левандовски се възползва от ново подаване на Кимих от корнер и възстанови аванса на баварците. Това бе 17-ят му гол в 18 мача от всички турнири от началото на сезона. Шест от тях са в Шампионската лига, с които за момента е едноличен лидер при голмайсторите в надпреварата.

Още с първото си попадение на "Алианц Арена" полският голмайстор се превърна в едва седмия футболист в историята с поне 50 гола в Шампионската лига. Впоследствие той изпревари Тиери Анри, който е с 50, и в момента изостава единствено от Рууд ван Нистелрой (56), Карим Бензема (59), Раул (71), Лео Меси (105) и Кристиано Роналдо (121).

Крайното 5:1 имаше честта да оформи друг от славните ветерани в състава на домакините - Франк Рибери. Той се разписа в 76-ата минута, и с бурна радост отпразнува първия си гол в турнира от март, 2015 година насам.

За втори път след 1976 година "Байерн" спечели с 5:1 у дома срещу "Бенфика" и увеличи на 10 поредни мача серията си без загуба в съперничеството. Португалският тим загуби четвърто поредно гостуване на германски опонент и като цяло е печелил само два пъти в историята на немска територия.

"Байерн" остава лидер в Група 5 и преди последния кръг. Активът на тима е 13 точки, а вторият "Аякс" е с 11 и се нуждае единствено от победа в директния сблъсък между двата тима след две седмици в Амстердам, за да измести германския шампион от върха.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки