ПСЖ e на ръба на истинско бедствие

„Принцовете“ се изправят срещу Ливърпул в решителна битка тази вечер

ПСЖ e на ръба на истинско бедствие

От 2012-а насам ПСЖ неизменно стига до елиминациите в Шампионската лига.

Тимът 4 пъти бе спрян на четвъртфиналите, а през последните две кампании приключи на осминафиналите.

През лятото на "Парк де Пренс" бе назначен Томас Тухел, който трябваше да направи решителната крачка напред в развитието на отбора.

Вместо това, този скъпо сглобен тим е все по-близо до катастрофа и напускане на турнира на богатите още в груповата фаза.

Ако днес ПСЖ загуби от Ливърпул, а в същото време Наполи удари Звезда у дома, то мечтите на Ал Хелайфи за поредна година ще приключат.

При подобно развитие на нещата французите дори ще трябва да се борят в последния кръг със сърбите за третото място, което дава право на участие в Лига Европа напролет.

Равенството също не върши работа на домакините. Те ще останат на точка зад Ливърпул, който ще играе в последния си сблъсък с Наполи (б.р. - възможно е италианците вече да са се класирали по това време и да играят за чест).

Така че всички на "Парк де Пренс" мислят само и единствено за победата.

За целта треньорът Томас Тухел ще рискува дори състоянието на двете си звезди Килиан Мбапе и Неймар, които едва от понеделник вечерта тренират с основната група. Те получиха контузии в срещи на националните си отбори точно преди седмица, а двамата пропуснаха мача през уикенда с Тулуза (1:0 от Лига 1).

На Мбапе и Неймар може и да им липсва игров, практика, но Тухел няма как да пренебрегне двете си най-важни оръжия, пък било то те да излязат на "Парк де Пренс" дори и на куц крак.

Поне на този етап положението на Ливърпул е стабилно класирането, но обстановката може да стане доста мрачна при евентуална загуба в Париж.

При победа мърсисайдци се класират и на теория на осминафиналите, докато равенството също влиза в сметките. Вчера а наставникът на червените Юрген Клоп получи една много добра новина. Садио Мане беше болен, но вече е напълно здрав и ще започне като титуляр в предстоящата среща.

26-годишната сенегалска звезда притесни сериозно феновете на Ливърпул, но вчера той проведе пълноценна тренировка, а по традиция усмивката му не слизаше от лицето. Шакири в последно време се представя все по-добре, а на път за Франция той сподели пред насъбралите се журналисти:

"Не знаем кой ще започне от първата минута, но всички трябва да сме подготвени. Ще бъде труден мач, но ние трябва да играем добре и да спечелим. Това е първото ми голямо дерби на голямата сцена на Шампионската лига. Нямам търпение да усетя чувството".

Ще се превърне ли сезонът на Томас Тухел и ПСЖ в истинско бедствие, или ще надвиснат тъмни облаци над "Анфийлд" и финалиста от предишното издание на Шампионската лига? 


Отговорът ще дойде днес на "Парк де Пренс". 

Дербито ПСЖ – Ливърпул стартира в 22:00 часа и е пряко в ефира на bTV action, като ще бъде следен на живо от Novsport.com.
Барса обърна коефициентите, но ПСЖ не се отказва

Превю за мача

Валенсия би Осасуна като гост

Всички резултати и класиране в Испания

Ще поеме ли Шаби Реал М

Вижте отговора на изпълнителния директор на Байер Леверкузен

Челси прегази Евертън с 6:0, Палмър вкара четири (ВИДЕО)

"Сините" се върнаха в топ 10 след лекция срещу "карамелите"

Верона остави Аталанта далеч от топ 4 след 2:2 (ВИДЕО)

Хелас стигна до точка след като изоставаше с два гола

Каземиро взе решение за бъдещето си

Халфът на Манчестър Юнайтед може да поеме към Саудитска Арабия

Италианец свири Сити - Реал Мадрид

Даниеле Орсато с тежък наряд за сблъсъка на "Етихад"

Дженоа остави Фиорентина без победа в пети пореден мач (ВИДЕО)

ВАР лиши "Ла Виола" от успеха на "Франки"

Рома успокои феновете за състоянието на Ндика

Защитникът няма кардиологични проблеми

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки