Сензациите в пресата: ЦСКА пази Десподов за Лудогорец

Ботев Пд привлича вратар през зимата, Стоянович връща Рейш в центъра на отбраната

Сензациите в пресата: ЦСКА пази Десподов за Лудогорец

Най-интересните теми от българския печат днес, 29 ноември:

 

„Тема спорт”: ЦСКА пази Десподов за Лудогорец

 

ЦСКА ще съхрани крилото Кирил Десподов за сблъсъка с Лудогорец на 6 декември. Фланговият нападател няма да бъде титуляр в срещата със Славия тази неделя. Той ще се завърне в групата, но ще остане на пейката. Евентуално Десподов ще се включи след почивката, за да поддържа игрови ритъм, тъй като последният му мач бе на 9 ноември - 90 минути при 3:0 над Витоша (3:0), когато вкара един от головете. Десподов ще поднови пълноценни занимания днес, а освен това виси и с жълти картони. При нов той ще бъде наказан за една среща. Така в ЦСКА искат да предпазят фланговия нападател от усложнение на контузията или санкция точно за сблъсъка с Лудогорец. Десподов имаше проблеми с разтежение, получено на тренировка с националния отбор. Крилото прави силен сезон, като за 12 мача в елита има 7 гола и 3 асистенции, само за 901 минути на терена.

Освен Десподов част от ключовите играчи, които висят с картони, също може да бъдат съхранени за Лудогорец. С по 4 санкции от началото на сезона са Бодуров, Секулич, Лясков, Бикел и Пинто. Най-вероятно извън 11-те срещу Славия ще остане Пинто, който се ползва с високо доверие при треньора Ел Маестро. Вместо него партньор на Малинов може да е Бикел или Антов. 17-годишният талант на армейците се включи като резерва в двубоя с Дунав миналата седмица (2:0). Това бе негово 8-о участие за ЦСКА в елита. Антов има също 5 мача в Лига Европа и 2 за купата. Двубоят със Славия е на 2 декември, неделя, от 17:00 часа. Срещата ще се играе на стадион "Васил Левски". Цените на билетите са 20 лева за сектор А и 10 лева за сектор Г. В продажба са пропуските и за сблъсъка с Лудогорец на "Армията" на 6 декември (четвъртък). Входните талони са по 20 лв. за сектор А, 15 за сектор В и 10 лв. за сектор Г.

 

"Меридиан мач": Турци се отказаха от Тодор Неделев

 

Турски клуб се отказа от идеята да привлече звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев през зимната пауза. Скаути на въпросния отбор, за който се говори, че е Бурсаспор, са гледали на живо два мача на "канарчетата" от началото на сезона, за да се запознаят отблизо с качествата му. За лош късмет те били на трибуните при две загуби на Ботев, дошли след не особено добра игра на Тодор Неделев. Става въпрос за пораженията от Берое с 1:2 в Стара Загора и това от Етър във Велико Търново с 0:1, дошло в последния кръг. Турците все пак останали впечатлени от работата на Неделев, когато топката е в краката му. Скаутите обаче били разочаровани от действията му в защита, движението по терена и позиционирането.

 

„Тема спорт”: Стоянович връща Рейш в центъра на отбраната

 

Треньорът на Левски Славиша Стоянович ще направи доста промени по състава за предстоящото домакинство на Дунав. Сините посрещат русенци в събота, 1 декември, от 17:30 часа на „Герена", като двубоят ще бъде излъчван пряко по Диема спорт. Рокадите са наложителни не само заради това, че в състава има наказани футболисти, но и поради много слабата игра, показана при поражението с 1:3 от Ботев Враца през уикенда. Стоянович, който срещу русенци ще бъде на трибуните, защото бе изгонен срещу новака в елита, планира да върне Нуно Рейш в центъра на отбраната. Той започна като дефанзивен халф срещу врачани редом до Кали Тиам, а в защитата до Яблонски играеше Аймен Белаид. Този ход на специалиста не сработи - Ботев вкара три гола на „Герена", а имаше поне още толкова изгодни ситуации да реализира. Затова и в събота португалецът Рейш отново ще е в ролята на централен бранител.

Под рамката на вратата пак ще е Божидар Митрев. Той няма вина за попаденията в мрежата си в последния кръг. Затова и Божката най-вероятно ще бъде под рамката до края на есенния полусезон или поне докато привлеченият в понеделник Николай Михайлов не даде знак, че е готов за игра. Стоянович няма да може да разчита в събота на наказаните Милош Цветкович и Кали Тиам. Това може да се окаже златен шанс за повече от един от юношите на тима. Очаква се като десен бек вместо Цветкович да действа Ивайло Найденов. Други двама юноши са варианти за халфовата линия и атаката - Илия Юруков и Станислав Иванов. Първият може да замести Тиам. А вторият да действа зад централния нападател, ако Мариани бъде върнат в средата на терена.

Добрата новина за Стоянович е, че срещу Дунав той ще може да използва Жерсон Кабрал. Холандецът не бе на негово разположение срещу Ботев Враца. В негово отсъствие и двамата флангови играчи не бяха на ниво - Паулиньо и Обертан разочароваха, а именно те трябваше да поведат отбора напред. Треньорът вече им е дал да се разбере, че не е никак доволен от представянето им.

 

„Тема спорт”: Ботев Пд привлича вратар през зимата

 

Ботев Пловдив е започнал усилено да търси нов вратар за зимната си селекция. Титулярят от есента Даниел Кайзер е в плановете на Лудогорец и почти сигурно ще бъде продаден. От своя страна пък разградчани ще се разделят с някой измежду Ренен и Браун, за да вкарат свежи средства в клубната си каса. Интерес към тях от чужбина не липсва и за когото бъде предложена по-добра оферта, най-вероятно ще бъде трансфериран.

Досега от Ботев Пловдив в Лудогорец вече преминаха доста играчи - Абел Анисе, Юнес Хамзе, Жоао Паоло и Цветомир Панов. Освен Кайзер в момента канарчетата разполагат с още двама под рамката - Иван Чворович, който е бивш страж на разградчани, и Мартин Димитров. Те обаче все по-рядко получават доверие от треньорския щаб. Първият е с изтичащ договор през лятото и най-вероятно няма да бъде подновен, а и доста време лекуваше контузия. Димитров пък така и не успява да се наложи в отбора.

Това е накарало Ботев първо да погледне към родния пазар. Там обаче нямало сериозни опции и за това жълто-черните ще се ориентират към нов чужденец за поста. Все пак съществува минимална възможност и Кайзер да остане.

Вчера пък Ботев отбеляза 118 години от рождението на кръстника си Теньо Русев. Като част от основателите на клуба през 1912 година именно Русев предлага името на безсмъртния поет и революционер Христо Ботев за негов патрон. Име, което вече 106 години е в сърцата на всички обичащи канарчетата, написаха от клуба на сайта си.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки