Загорчич: Кризата в Славия е само на резултати

Ел Маестро?! Този не го познавам, допълни спецът

Загорчич: Кризата в Славия е само на резултати
Треньорът на Славия Златомир Загорчич даде интервю за "Тема спорт" преди двубоя с ЦСКА в неделя. Сърбинът говори за очакванията си за срещата с армейците, както и за кадровите проблеми в състава. Загорчич направи и кратък коментар за треньора на червените Нестор Ел Маестро. Заги атакува словесно своя колега след първия мач между двата тима през сезона - 2:1 за ЦСКА на "Армията" с победен гол на Мауридес в последната минута. След попадението Ел Маестро падна на колене на терена и изрази бурно радостта си. Това отприщи гнева на Загорчич, който атакува словесно своя колега и заяви, че "истинските сърби завършват на - ич". Наставникът на белите още не е забравил действията на Ел Маестро.
 
- Г-н Загорчич, наскоро се появи публикация, че ще имате среща с президента Венци Стефанов относно вашето бъдеще. Той отрече, но все пак имахте ли разговори с него във връзка с резултатите на отбора в последно време?
 
- Това са пълни глупости, президентът също го каза. Ние сме си имали лични разговори, но те са си наша работа. Аз съм старши треньорът на Славия.
 
- С какво си обяснявате тези негативни резултати в последно време?
 
- Има такива моменти във футбола. Имахме проблеми с контузени футболисти и се надяваме скоро да са готови за игра. Искаме да изнесем силен мач срещу ЦСКА и да вземем нещо от този мач. Знаете какво е ЦСКА, абсолютен фаворит е в този мач, но ние няма да се предадем без бой още преди да е почнала срещата. Излизаме, хвърляме се на сто процента, ще се раздадем и ако заслужим - ще спечелим поне точка.
 
- Има ли някакъв шанс двубоят да е в "Овча купел"?
 
- Доколкото знам, доста трудно може да се случи това.
 
- Доколко Мицански навлиза във форма? Прави впечатление, че в последните две срещи оставаше резерва...
 
- Вижте, футболист, който не е играл година-година и половина, трудно може да изкара цял мач. Жалко, че срещу Витоша не успя да вкара, имаше положение в последните секунди, но... Мицански е много добър и опитен футболист и се нуждаем от него. Малко още му трябва да се подготви и да е на сто процента. Напролет вече ще е различно, след като изкара пълноценна подготовка.
 
- А има ли шансове Виданов вече да влезе в игра?
 
- С него положението е сходно с това при Мицански. Но Виданов все пак не е играл 4 месеца, което е по-малко от периода извън терена на Мицански. От две-три седмици Виданов тренира пълноценно, бих могъл да кажа, че навакса, и се надявам да е готов за ЦСКА. Той е опитен футболист.
 
- След двубоя с Витоша казахте, че пропуските започват да се превръщат в проблем. С какво си го обяснявате и ще намерите ли решение?
 
- Ние стартирахме добре първенството, но влязохме в криза, която е най-вече на резултати. Правим положения, но не вкарваме, а грешките в защита ни костват голове. Дано тези неща да ги изчистим.
 
- Какви са очакванията ви за двубоя с ЦСКА и какви са впечатленията ви от съперника?
 
- Наясно сте, че сега няма да тръгна да говоря за впечатленията си от ЦСКА. Знам какво представлява ЦСКА като отбор. Много сериозен съперник, но ще се подготвим, както трябва.
 
- Ще стиснете ли ръката на Нестор Ел Маестро?
 
- На кого?! Този не го познавам.
 
- Бяхте доста ядосан от неговата реакция след миналия ви мач с ЦСКА. От думите ви разбираме, че не сте разговаряли с него...
 
- Пратете му много поздрави (смее се). Дайте някакви други въпроси, по-добре да говорим за футбол, да я оставим тази тема.
 
- Имате ли план как да опазите Мауридес, който в миналия мач ви вкара два гола?
 
- За всеки мач си имаме план, отделен въпрос е дали ще успеем да го реализираме.
 
- Мислите ли вече върху селекцията? От колко нови играчи имате нужда?
 
- Работим върху селекцията, но още е рано да се говори за имена. Нямам представа колко човека ще привлечем, честно казано. Зависи от ситуацията, от това кои играчи са налични и така нататък. Като цяло имаме идея и сме набелязали футболисти, но е въпрос на разговори дали ще ги привлечем по време на зимната пауза в първенството.
 
- А може ли да се стигне до продажба на някой от играчите?
 
- Е, то накрая винаги се стига до продажба.
 
- През есента многократно имаше публикации, че Галин Иванов може да напусне...
 
- Нека да свърши полусезонът и тогава да си говорим с имена. Сега искам да сме максимално концентрирани върху работата ни на терена.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки