Челси разсипа 10 от ПАОК (ВИДЕО)

Лондончани със 100-процентов актив

Челси разсипа 10 от ПАОК (ВИДЕО)

Челси победи ПАОК с 4:0, в мача от група "L" на Лига Европа. Гостите играха в намален състав от самото начало на мача, заради червен картон на Йевхен Хачериди. По този начин отборът на Маурицио Сари остава безгрешен с 5 победи и пълен актив от 15 точки. Лондончани се класираха за 1/16-финалите още преди двубоя днес, който бе много по-важен за ПАОК.

 

Срещата започна кошмарно за гостите, които още в 7-ата минута останаха в намален състав. Централният защитник Хачериди изпусна Жиру, който се откъсваше сам срещу вратаря, и го повали пред наказателното поле. Украинският национал беше последен в отбраната и съдията Крис Тохвер съвсем резонно му вдигна червен картон.



Още тук стана ясно, че тимът от Солун няма да има сили за изненада на "Стамфорд Бридж". Челси с лекота стигаше до вратата на Пасхалакис и първият гол беше само въпрос на време. След няколко пропуска, в 27-ата минута Жиру откри резултата. Хубав пас на Фабрегас обърка бранителите на ПАОК, а Педро Родригес намери непокрития Жиру и той стреля точно в далечния ъгъл - 1:0.

 

Малко след гола младокът Хъдсън-Одой пробва изненадващ удар извън наказателното поле и уцели напречната греда. В 37-ата минута поредното хитро подаване на Фабрегас изведе Жиру зад защитата и французинът хладнокръвно заби топката до гредата, пише "Спортал". Изпълнението на нападателя беше красиво, но вратарят Пасхалакис не реагира по най-добрия възможен начин.



През второто полувреме за ПАОК остана да се стреми да загуби с възможно по-малко голове. Гръцкият тим опита да намали темпото, но Челси търсеше и трето попадение. То падна след час игра и за радост на феновете на "сините" негов автор беше Калъм Хъдсън-Одой. Острието видя свободна пролука и майсторски насочи топката покрай плонжиралия Пасхалидис за 3:0.



Дори при този резултат и независимо от силния дъжд над "Стамфорд Бридж", Челси отпусна хватката. Продължителните разигравания на футболистите в тъмносиньо още повече изтощиха гостите. В 78-ата минута заменилият малко по-рано Жиру Алваро Мората реализира с глава след перфектно центриране от десния фланг на Хъдсън-Одой.  

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки