Тайбе Юсеин е борец №1 за 2018 година

Надминаха очакванията ни, на прав път са, заяви министърът на спорта по време на награждаването

Тайбе Юсеин е борец №1 за 2018 година
Тайбе Юсеин беше обявена за най-добър състезател за 2018-а година от Българска федерация по борба. Това стана по време на церемония, проведена на тренировъчния център на комплекс "Диана". Нейни подгласници станаха Биляна Дудова и Кирил Милов.
 
Тайбе Юсеин изпрати най-успешната си година в спортно отношение, след като спечели европейска и световна титла в категория до 62 килограма, а освен това не загуби схватка от януари насам. Тя получи наградата си от спортния министър Красен Кралев, който благодари на всички за успешния сезон и пожела още повече върхови постижения.
 
Биляна Дудова остана със сребърен медал в категория до 57 килограма на световното първенство по борба, което бе проведено в Будапеща. Кирил Милов спечели сребърен медал в категория до 97 килограма класически стил. В десетката попаднаха още Юлияна Янева, Захари Зашев, Едмонд Назарян, София Георгиева, Даниел Александров, Мими Христова и Айк Мнацканян. Наградата за перспективен състезател спечели Стоян Йорданов, а за пробив в световния спорт - Едмонд Назарян.
 
"Изпращаме по-успешна година от миналата. Спечелихме 22 медала от световни и европейски първенства, както и младежки олимпийски игри, което е с три повече от предходната. Гордея се с труда на всички състезатели и съм благодарен, защото без тях нямаше да имаме тези успехи. Желая весели празници на всички и нека следващата година бъде още по-успешна от тази", заяви президентът на федерацията Христо Маринов.
 
 
Президентът на Европейския съвет към Международната федерация по борба Цено Ценов добави: "Гордея се с тези успехи. Аз най-добре мога да усетя и видя как България си връща авторитета. Стремим се към върховете и вярвам, че ще видим реалните ни възможности през следващите две години".
 
Призът за най-добър треньор спечели Петър Касабов (жени), а негов подгласник остана Армен Назарян (класически стил). СК Левски пък спечели две награди за жени и международен принос. В класически стил бе отличен СК Рилски спортист, а в свободен - СК Димитровград.
 
„Българската борба надмина очакванията на спортното министерство, а специално женският национален отбор вече е на нивото на най-силните в света”, заяви министър Красен Кралев по време на годишната церемония на федерацията за отличаване на най-заслужилите. Той връчи наградата на борец номер 1 за изминалата година Тайбе Юсеин и й пожела да задържи формата си до олимпийските игри в Токио.
 
"В добра форма сме, намерихме верния път. Благодаря на всички състезатели и треньори, на ръководството на федерацията. През тази година надминаха нашите очаквания. Успяха да се мобилизират, а когато работиш целеустремено и упорито, успехът неминуемо идва. Много съм щастлив, че вече имаме женска школа на световно равнище. Преди имахме само Станка Златева, а сега имаме група от седем или осем момичета, които могат да бъдат европейски и световни шампионки. Предстоят олимпийски игри и колкото по-голяма е конкуренцията, толкова по-голям е шансът да имаме олимпийски шампион", допълни спортният министър след церемонията.
 
"Много се радвам за Тайбе Юсеин, защото тя наистина дълги години бе в подножието на върха, а е един от най-добрите борци в света изобщо. Щастлив съм, че тя намери реализация и се надявам да бъде толкова категорична в олимпийската година. Имаме напредък в класическата борба и по-големи очаквания към свободната. Борбата отново доказа, че е най-успешният спорт в България", добави Кралев.
 
 
"Опитваме се да бъдем справедливи. Когато има слабо представяне, това се отразява на бюджета. Когато има успех, федерациите получават финансов стимул. Така беше с таекуондото миналата година, така ще бъде с каратето следващата. Имаше много дебати след фиаското на световното първенство миналата година, но федерацията, треньорите и борците се стегнаха.
 
Ние правим това, което можем. Предоставяме най-добрите условия, за да срещнат добри състезатели в спарингите. Осигуряваме и лагери, но понякога трябва късмет. Трябва спортно щастие и здраве. През тази година се получи и знам колко трудно е това. Знам каква мъка е по време на подготовката. Изстрадаха си тези успехи", завърши той.

 

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

Нургюл с реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките (ВИДЕО)

Българката измъкна половин точка от трудна позиция

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки