МОК временно замразява решението си за бъдещето на бокса

Комитетът вече наложи ред рекстрикции

МОК временно замразява решението си за бъдещето на бокса
Международният олимпийски комитет (МОК) е замразил за момента плановете си относно това дали ще се провежда или не турнир по бокс на Олимпийските игри в Токио 2020.
 
Решението е вследствие на началото на разследване относно Международната асоцияация по бокс за аматьори (АИБА), което може да доведе дори до прекратяване на дейността й, съобщава insidethegames.biz.
 
МОК не е доволен от получения доклад от АИБА, в който се анализира дейността й по отношение на финансирането, прозрачността на управлението и борбата с допинга.
 
МОК призна определен прогрес по въпросите с честността на съдийството, както и с борбата с употребата на допинга, но заяви, че има много резерви относно финансирането, прозрачността на взимането на решенията и работата на комисията по етика.
 
Също така Томас Бах и хората му не са доволни и от назначаването на Гафур Рахимов на поста президент на АИБА, след като се намира под санкции от Министерството на финансите на САЩ и е подозиран като член на световен престъпен картел.
 
"За момента е рано да се говори кой спорт ще замени бокса в олимпийската програма на Токио 2020. Ние искаме да запазим един от традиционните спортове, какъвто е боксът, в нашето семейство. Но за да стане това, АИБА трябва да изпълни всички изисквания, които сме им поставили”, отбеляза спортният директор на МОК Кийт Макконъл.
 
"Въпросът не е единствено дали Рахимов ще остане. Става дума за пълното изчистване на организацията. Спортната организация не бива да се свързва с хора, които имат криминално минало или настояще”, добави директорът по комуникации на МОК Марк Адамс.
 
Също така олимпийският комитет прекрати финансирането чрез програми към АИБА, продажбата на билети за техни състезания, както и разработване на съвместни програми за квалификация на треньори. На АИБА е забранено да използва олимпийски обекти и символи, които са част от символиката на олимпийското движение.

 

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки