Сензациите в пресата: Ботев (Пд) замрази преговорите със Стивън Петков

Лудогорец отказал двама африканци, предложени от Херо, Бруно търси голов звяр в Бразилия

Сензациите в пресата: Ботев (Пд) замрази преговорите със Стивън Петков

Най-интересните теми от българската преса днес, 1 декември:

 

“Тема спорт”: Ботев (Пд) замрази преговорите със Стивън Петков 

 

Преговорите между Ботев (Пловдив) и голмайстора Стивън Петков за нов договор са попаднали в много сериозен застой. 23-годишният нападател има контракт с пловдивчани до края на сезона, а това означава че още през януари ще може да разглежда офертите на други клубове. Това принуди ръководството на жълто-черните да се активизира в последните седмици и да отправи предложение за удължаването на настоящия договор на бившия младежки национал. За момента обаче развитие няма. Една от основните причини е, че двете страни имат сериозни разминавания във важни точки от новия контракт. Сред тях е и срокът на споразумението. На този етап Ботев настоява договорът да бъде за две години, докато импресариото на Петков държи да е само за сезон. Обсъждана е и откупна клауза в договора. От ръководството обаче искат тя да бъде над 200 хиляди евро, което може да се окаже сериозна спирачка, ако пристигне предложение от чужбина. 

 

„Тема спорт”: Лудогорец отказал двама африканци, предложени от Херо

 

Лудогорец е отказал да привлече двама африкански футболисти през лятото. Те е трябвало да дойдат като свободни агенти, но до привличането им така и не се е стигнало. Те са били набелязани и предложени от бившия треньор на орлите Димитър Димитров-Херо. Става въпрос за нигерийския вътрешен халф Огенекаро Етебо (23 г.). В момента той е част от английския Стоук Сити. До лятото е бил собственост на португалския Фейрензе, като през пролетта е играл под наем в Лае Палмас. Етебо има 16 мача за националния отбор на Нигерия.

Другият е ганаец. Това е левият бек Лумор Агбениену (22 г.). През лятото обаче той е привлечен от Спортинг Лисабон. Преди това е бил собственост на Портимонензе, а през 2017-а е бил под наем в Мюнхен 1860. Неговият договор също е изтичал лятото и е щял да дойде в Лудогорец като свободен агент. Сега орлите отново работят усилено по селекцията, която се очаква да включва поне две нови попълнения.

 

„Меридиан мач”: Бруно търси голов звяр в Бразилия

 

В Локо (Пд) продължават да работят с мисъл за няколко хода напред и в момента, освен за днешния мач с Верея и предстоящото дерби с Ботев, се мисли усилено и за зимната селекция. Командированият в Бразилия помощник-треньор Желимир Теркеш ще остане още поне 10 дни в Бело Оризонте, където не само се запознава с начина на работа на клуб като Крузейро, но има за цел да намери истински голов звяр, който да подсили атаката на тима.

„Тук е страхотно. Клубът разполага с две бази. На едната имат възможност да израстват децата от академията, на другата тренират само първия и втория отбор. Реално от първия ние няма как да вземем футболист, целта ни е ако можем да привлечем някой от втория. Трябва ни нападател, който да може да вкара повече от 20 гола на сезон. Искаме да привлечем младо момче на около 20 години, което, след като свикне с дисциплината в Европа, да може да донесе и добър приход на клуба от трансферна сума", заяви Теркеш, който от вчера гледа срещите от тристранен турнир с аматьорски отбори, в които също търси попълнения за Локо.

„Аз ще препоръчам най-доброто, което видя на собственика. Естествено, съобразявам се и с финансовите реалности. От г-н Крушарски зависи дали ще вземем някой", каза още помощникът на Бруно Акрапович.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки