Ювентус прегази Фиорентина, Роналдо с нов гол (СНИМКИ)

"Бианконерите" се справиха с тежката задача във Флоренция

Ювентус прегази Фиорентина, Роналдо с нов гол (СНИМКИ)

Италианският шампион Ювентус победи с класическото 3:0 Фиорентина при гостуването си от 14-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" бяха притеснени в отделни периоди от мача, но в крайна сметка успяха да реализират положенията си и да си тръгнат с трите точки. 

Срещата на "Аертмио Франки" започна по-добре за домакините и Бенаси и Миленкович записаха два неточни удара по посока на Шчезни.

Постепенно обаче гостите овладяха ситуацията и в 31-та минута Бентанкур получи на дъгата на наказателното поле, необезпокояван навлезе и с хубав удар успя да отбележи за 1:0. 

След това и двата отбора имаха чисти положения за гол, като Симеоне и Киеза пропуснаха за Фио, а Дибала и Кансело не успяха да намерят мрежата с хубави удари. 

След почивката играта отново бе равностойна и Киеза на два пъти стреля опасно, но Шчезни спаси. Така се стигна до 69-та минута, когато след корнер Куадрадо върна изчистена топка в пеналта, където Киелини засече от въздуха, Лафонт спаси в гредата и кълбото влезе в мрежата след тупване на тревата. 

Десет минути по-късно Манджукич пробва центриране отляво, но топката се отби в ръката на защитник и Орсато отсъди дузпа, която Кристиано Роналдо реализира безапелационно в горния ляв ъгъл на вратата, отбелязвайки десетия си гол за сезона и се изравни на първото място сред голмайсторите с Пьонтек от Дженоа. 

Така Ювентус записа 13-та си победа за сезона и събра 40 точки на върха в класирането, оставяйки Наполи на цели 11 зад себе си, като неаполитанци имат мач по-малко. Фиорентина пък остава на 10-то място с 18 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки