Лудогорец с лесна победа преди ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите отказаха Витоша с два гола за по-малко от 120 секунди, Шверчок добави още един

Лудогорец с лесна победа преди ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец спечели с 3:0 домакинството си на Витоша Бистрица от 17-ия кръг на Първа лига. Шампионите стигнаха лесно до успеха, а успяха и да съхранят сили за дербито с ЦСКА в четвъртък.
 
Тимът на Антони Здравков реши мача с два гола за по-малко от 120 секунди в средата на първото полувреме. Разписаха се Вандерсон и Лукас Саша, а Якуб Шверчок оформи крайния резултат в 80-ата минута.
 
Лудогорец е лидер в класирането с 44 точки, шест повече от втория ЦСКА. По-късно днес "червените" играят със Славия.  
 
 
 
Лукоки въобще не беше в групата, а Моци, Натанаел и Дяков останаха резерви, за да бъдат съхранени за дербито през седмицата. 
 
Домакините поведоха още в 13-ата минута. Антон Недялков центрира отляво. Калаудиу Кешеру засече топката с глава, но тя се отби в тялото на защитник и попадна във Вандерсон, който не сгреши - 1:0.
 
По-малко от две минути след това шампионите нанесоха още еди удар. След изпълнение на корнер, Недялков продължи към Лукас Саша и той вкара 2:0. Попадението е първо за бразилеца този сезон.
 
 
След като на практика си свършиха работата, домакините намалиха темпото и в оставащото време до края на полувремето не създадоха нищо интересно пред вратата на Витоша освен един неточен шут на Вандерсон.  
 
В 40-ата минута за пръв път се наложи вратаря Хорхе Броун да се намесва. Той спаси удар на Христов, първият в очертанията на вратата на Лудогорец.
 
 
Второто полувреме започна с опасност пред вратата на шампионите. Четин Садула засече подаване на Стефан Христов. Ударът му от границата на наказателното поле обаче не затрудни Броун.
 
След час игра, теренът напусна най-добрият играч на домакините в този мач Антон Недялков. Треньорът Тони Здравков действаше с явната мисъл да го съхрани за ЦСКА.
 
 
В 63-ата минута Николай Георгиев извади в ъглов удар шут на Клаудиу Кешеру. Секунди след това румънецът направи отново не успя да да вкара. Той беше изведен от Марселиньо и прехвърли вратаря Николай Георгиев, но топката излезе в аут.
 
Четвърт час преди края в игра се появи Якуб Шверчок. Малко след това той заби третото попадение за домакините. Георгиев спаси удар на Марселиньо, но беше безпомощен при добавката на поляка.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛУДОГОРЕЦ: 1. Хорхе Броун, 5. Георги Терзиев, 90. Рафаел Форстър, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньож, 44. Яцек Горалски, 8. Лукас Саша, 84. Марселиньо, 7. Димо Бакалов, 88. Вандерсон, 28. Клаудиу Кешеру
 
ВИТОША: 12. Николай Георгиев, 2. Тодор Гочев, 6. Румен Гьонов, 10. Георги Амзин, 14. Четин Садула, 22. Михаил Милчев, 24. Георги Купенов, 80. Лъчезар Котев, 96. Наско Милев, 99. Стефан Христов, 88. Ивайло Лазаров
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки