Милан пак имаше нужда от обрат, но взе ценни точки в Серия А (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кутроне отново бележи на Сан Сиро

Милан пак имаше нужда от обрат, но взе ценни точки в Серия А (СНИМКИ+ВИДЕО)

 Италианският гранд Милан стигна до много ценни три точки при домакинството си на Парма на "Сан Сиро". В мач от 14-ия кръг на Серия А "росонерите" спечелиха с 2:1 след пълен обрат през второто полувреме. 

Срещата в Милано започна силно за домакините и още в първата минута Кутроне стреля в обсега на Сепе. В 29-та Сусо успя да навърже двама в жълто-синьо и стреля много точно в долния десен ъгъл, но стражът на гостите спаси със сетни усилия. Парма пък записа на сметката си само един удар по посока на Донарума в края на първото полувреме. 

След почивката обаче слабостите на Милан при статични положения отново се показаха и в 49-та Инглезе заби с глава топката от корнер, давайки преднина на своя тим. 

"Росонерите" реагираха почти веднага и в 55-та минута Кутроне се пребори за топката пред наказателното поле, комбинира със Сусо, който върна топката по въздух и нападателят на червено-черните засече от воле, вкарвайки в далечния ъгъл с помощта на гредата. Tова бе седмото попадение на острието на Милан през сезона.

Милан продължи да внася напрежение в наказателното поле на Парма и в 71-та минута Якопони игра с ръка в наказателното поле след центриране на Хакан Чалханоглу и след консултация с ВАР Калварезе посочи бялата точка, от която Франк Кеси бе безпогрешен за 2:1. 

В следващите минути Милан имаха отлични възможности за по-изразителна победа, но няколко отлични контрадействия бяха пропилени с лека ръка от голмайстора Кеси. Въпреки това защитата на домакините успя да задържи преднината и така "росонерите" събраха 25 точки, измествайки Лацио от четвъртото място в Серия А преди мача на лациалите от кръга. Парма пък остава на шестото място с 20 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки