Барселона удари Виляреал (ВИДЕО)

Жерард Пике и резервата Карлес Аленя след феноменален пас на Меси донесоха трите точки на каталунците

Барселона удари Виляреал (ВИДЕО)

Барселона победи гостуващия Виляреал с 2:0 в мача им от 14-ия кръг на испанската Примера дивисион и се изкачи на върха преди визитата на Севиля срещу Алавес. Жерард Пике (36) и резервата Карлес Аленя (87) след феноменален пас на Меси донесоха трите точки на каталунците, които се върнаха на победния път след три сблъсъка без успех във всички турнири.

 
Усман Дембеле започна титуляр за домакините на мястото на контузения Луис Суарес, а възстановеният Филипе Коутиньо също започна от самото начало. Треньорът на гостите Хави Кайеха заложи в атака на Жерард Морено, подкрепян от Саму Чаквуезе, Пабло Форналс и Сантиаго Касорла от по-задни позиции.
 
Домакините взеха инициативата от самото начало и в деветата минута Меси можеше да се разпише, но Серхио Асенхо изби в корнер. Три минути след това аржентинецът стреля от фаул право в стената, а в ответната атака Морено се измъкна от Жерард Пике и Клеман Лангле и удари греда за гостите. В 17-ата Иван Ракитич бе близо това да нацели греда, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на „жълтите“.
 
Пропуските на каталунците продължиха до 36-ата минута, когато Дембеле центрира отдясно и Пике с глава насочи топката в мрежата за 1:0. Три минути след това Асенхо направи невероятно спасяване след удар на Меси.
 
Две минути след почивката Меси центрира отдясно, Артуро Видал хитро прескочи топката, за да се получи удар, но вратарят Асенхо отрази топката. Три минути след това Марио Гаспар от гостите нахлу отдясно и центрира за включилия се Ману Тригерос, но Иван Ракитич блокира удара.
 
Лека полека темпото на игра спадна, а в 69-ата минута Санти Касорла стреля от 25-метра от пряк свободен удар и топката прелетя над гредата. „Жълтата подводница“ започна да поглежда все по-често в предни позиции, но без сериозен успех. Така се стигна до 87-ата минута, в която Меси направи страхотен извеждащ пас между четирима футболисти гостите към резервата Карлес Аленя. Младият халф на каталунците изскочи сам срещу вратаря и прехвърли Асенхо за крайното 2:0.
 
След успеха си Барса се изкачи на върха с 28 точки поне за няколко часа преди края на мача на Севиля при визитата на Алавес. Андалусци са с 26 точки преди този мач. Виляреал е точно над опасната зона, заемайки 17-а позиция с 14 точки.
Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки