Сензациите в пресата: Защитник на Левски иска при Херо в Иртиш

Универсален боец подписва с Ботев, Мане готов за визитата на „Герена"

Сензациите в пресата: Защитник на Левски иска при Херо в Иртиш

Най-интересните теми в българската преса днес, 3 декември:

 

„Меридиан мач”: Защитник на Левски си гласи трансфер при Херо в Иртиш

 

Аймен Белаид е бил предложен на Димитър Димитров да подсили Иртиш за следващото първенство. Защитникът, който се завърна на Герена в началото на миналата година, си върна статута на резерва след загубата на „сините" у дома с 1:3 от Ботев (Bp). Иначе до дербито с ЦСКА той бе твърд титуляр заради почивката, която се полагаше на Холмар Ейолофсон. Освен това французинът е от групата, чийто договори изтичат. До сега обаче Белаид не бил получил предложение да продължи кариерата си на „Герена". Агентът му се бил свързал с Херо и обявил, че Аймен е готов да премине в Иртиш, твърди "Котаспорт".

Димитър Димитров има на разположение двама играчи, които са минали през нашето първенство - португалците Уго Секо и Карлос Фонсека. Според запознати Белаид има минимални шансове да осъществи трансфер при Херо, който разполага с доста чужденци.

 

„Меридиан мач”: Универсален боец подписва с Ботев

 

Ръководството на Ботев е много близо до подписването на нов договор с универсалния боец Радослав Терзиев. Футболистът е дал принципното си съгласие за нов двегодишен контракт с „жълто-черните", който трябва да бъде факт още преди Коледа. Разбира се, в момента всички в клуба са концентрирани върху предстоящото дерби с Локо (Пд) на „Лаута" утре и всички странични неща са загърбени. Терзиев обаче е важен елемент в плановете на треньора Николай Киров, за чиито любимец минава. Именно Белия привлече Радослав при „канарчетата от Спартак С-94. Откакто е част от първия отбор, бившият младежки национал е играл на поне три различни позиции. Първоначално той бе налаган като централен защитник, а впоследствие често му се налагаше да уплътнява и дясната зона на отбраната. През настоящото първенство той се редува със Серкан Юсеин на позицията на опорния халф пред четиримата бранители. Киров е настоял пред управата, че играчът е сред тези, които задължително трябва да бъдат задържани, а Терзиев също се чувства отлично в Ботев и договора изглежда въпрос на формалност.

 

„Тема спорт”: Мане готов за визитата на „Герена"

 

Халфът на Етър Аласана Мане ще пропусне u домакинството на Ботев Враца в сряда. Ядрено-магнитният резонанс показа, че полузащитникът е с разтежение на адуктора, заради което не бе в групата за визитата на Черно море. Има обаче реални шансове Мане да се завърне на терена при гостуването на Левски на 8 декември (събота). Добрата новина за Красимир Балъков е, че след изтърпяно наказание сред 18-те ще е защитникът Венцислав Василев. Надеждата е, че ще бъдат вдигнати още контузеният нападател Ерик Почански, както и Димо Атанасов, който също не игра на "Тича" заради травма.

"Надявам се времето малко да се пооправи и да ни позволи да играем футбол. Класирането изобщо не ни интересува, играем мач за мач и задачата ни е да събираме точки", коментира Красимир Балъков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки