Акрапович: Супер сме! Оставили сме достатъчно настроение за дербито

На Карагарен му трябва гол, защо да не го вкара на Ботев, допълни спецът

Акрапович: Супер сме! Оставили сме достатъчно настроение за дербито

 Ден след разочароващото равенство с Верея, по време на което изхаби доста нерви, треньорът на Локо (Пд) Бруно Акрапович даде интервю за „Меридиан мач". Той не се притесни да коментира теми, свързани дори с детайли около състава, с който работи, както и предстоящата селекция. Босненецът разкри и защо новото попълнение на „жълто-черните" Запро Динев не се е озовал на „Лаута”.

 
- Г-н Акрапович, доста емоции и нерви съпътстваха мача с Верея, как сте 24 часа по-късно?
 
- Добре, благодаря! Нормално е да съм бил по-невъздържан в реакциите край тъчлинията. Винаги съм такъв.
 
- Особено избухнахте при грешката на Умарбаев, който загуби топката в средата на терена при втория гол на Верея...
 
- Не е само от това. Не влязохме в мача така, както исках и както трябваше. Винаги е трудно, когато гониш резултат и рискуваш малко повече. Станаха и някои грешки, но в крайна сметка имахме достатъчно положения да бием, но не ги вкарахме и загубихме две точки.
 
- Това как се отрази на настроението в отбора преди дербито с Ботев (Пд)? Как е то в момента?
 
- Супер сме! Оставили сме достатъчно за дербито. Хубавото е, че в мача видях, че моите момчета се движеха много повече, а след него никой от тях не бе изморен. А футболистите на Верея падна ха на те рена. Това е голяма разлика Мисля, че физически нямаме никакъв проблем. Освен това ни се връщат двама играчи след наказание - Везалов и Аралица. Радваме се затова, защото ще имаме повече опции за състава. Томашевич пропуска, но имаме Мустафа Абдулахи. 
 
- Това, че имаше доста играчи, които висяха с картони оказа ли влияние върху представянето в Стара Загора?
 
- Мисля, че да. Момчетата се притесняваха. Нормално е, защото всеки иска да играе в дербито. Затова и Йосип се ядоса толкова след като получи картон, но това е положението. Може би единственото лошо, което мога да кажа за момчетата след мача с Верея е, че мислеха прекалено за предстоящия сблъсък с Ботев.
 
- Какво е вашето обяснение за спада във формата на Карагарен?
 
- Вижте, аз не мисля, че той игра лошо. Просто му липсва гол. За мен е добре, че той излиза на положения и си печели шансове да отбележи. Срещу Верея той имаше 3-4 положения. Ако не беше така, щях да кажа, че има проблем. При него просто му липсва малко прецизност в завършващия удар. Ако я имаше, щяхме да бием. Аз обаче не се притеснявам и той също не трябва да се притеснява, защото излиза на положения и е само въпрос на време да вкара. Защо да не е още срещу Ботев?
 
- В същото време съперникът обаче се представи доста респектиращо срещу Берое и вкара цели 4 гола...
 
- ...Те може да са вкарали повече, отколкото е трябвало преди дербито (смее се).
 
- Извън кръга на шегата, как оценявате развитието на двата пловдивски клуба от първото дерби за сезона до сега?
 
- В този мач емоцията и концентрацията са водещите. Не може лесно да се детайлизира. И те имат своите качества, и ние нашите. Мисля, че ще се сблъскат два различни стила и ще са по-важни контрола на емоциите, физическата и тактическата подготовка. Мисля, че трябва да опитаме да влезем с настроение в мача и да вдигнем трибуните, както беше в предишното домакинство срещу Лудогорец. Друго е, когато феновете застанат зад нас. Ние също ще се опитаме да имаме по-голямо притежание на топката, но и да бъдем продуктивни.
 
- Чувате ли се с вашия помощник Желимир Теркеш, който търси попълнения в Бразилия?
 
- Да, разбира се. Аз вярвам на неговата преценка и умение да разпознае качествата на играчите. Затова съм го пратил там. Аз нямам време и разчитам на помощниците си, които вършат страхотна работа. И Сашо Тунчев, и Желимир, и Букарица, и Ванчо... всички работят съвестно и сериозно.
 
- Споменавате Ванчо Траянов вероятно заради темата, че той е бил атакуван от някои в клуба около ситуацията със Запро Динев, който подписа с Ботев, така ли е?
 
- Да. Искам да уточня, че той няма никаква вина. Аз имах информация за момчето много преди да го повикат на проби. Според мен той нямаше качествата да ни помогне и да се конкурира с хората, които имаме на неговата позиция. След като от Ботев са го потърсили, аз не исках да се меся от уважение към тях. Разбрал се е за проби при тях и оттук-нататък мен не ме интересува. Аз смятам, че той няма качества да измести нито Буна, нито Карагарен, нито Вилим Посинкович. Ванчо си е свършил работата и ми го е предложил, когато трябва.
 
- Освен от Бразилия, гледате ли играчи и от другаде за зимни попълнения?
 
- Сега не е моментът да коментираме в подробности този въпрос. Със сигурност ще направим така, че да подсилим състава с още 2-3 попълнения. Има постове, на които ни е трудно. Вижте сега например с контузията на Петрович и наказанието на Томашевич, че нямаме десен бек. Трудно е да намерим решение и от гледна точка на изпълнителите, а и на схемата.
 
- Интересна е ситуацията с Умарбаев, който е любимец и на феновете, и на президента, но очевидно губи позиции в отбора, защо?
 
- Любимец е едно, работата е друго. Той е много добро момче с отличен характер. Случва се обаче да направиш грешка и да ти падне и формата. Това е всичко. Няма друго между нас. Трябва да се опита да се вдигне. Въпросът не е до физическа форма. Аз знам, че в това отношение всички са добре. Няма някой, който да се контузи и да има мускулни проблеми. В неговия случай, когато не направи нещо, както трябва, започва да се впряга повече и губи увереност за важните детайли. 
 
Лудогорец пуска утре билетите за полуфинала с Хебър

Вижте какво съобщиха от Разград

Черно море без двама титуляри срещу Пирин

Даниел Димов и Влатко Дробаров пропускат гостуването

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки